Kaartje van Argentinië

Praktisch

  • Reisdocumenten: internationaal reispas geldig tot 6 maanden na retour datum
  • Inentingen: geen inentingen vereist
  • Munteenheid: Argentijn se peso (ARS)
  • Tijdverschil: winter - 4 uur, zomer -5 uur
  • Klimaat: gemiddelde temperatuur in november: 19°, in december 22°

Dag 1: Vlucht naar Buenos Aires

Vertrek per bus naar Paris CDG voor de vlucht naar Buenos Aires met vertrek om 21.10 uur.

Dag 2: Aankomst in Buenos Aires - City tour (7uur)

De tour start op het historische plein, Plaza de Mayo, gekend voor de vele politieke manifestaties die daar plaats vonden. Men vindt er het Gouvernement gebouw, beter bekend als ‘Het Roze Huis’, zetel van het gouvernement, het Cabildo (oud gemeentehuis) en de Kathedraal.

De Avenida De Mayo, die begint op het plein, is een interessante plaats voor de gebouwen in de verschillende stijlen, die een weerspiegeling zijn van de diversiteit van de inwoners van de stad. Brede lanen en groene zones wisselen elkaar af om zo het ritme van deze wervelende stad en beetje te kalmeren.

Een voorbeeld van zo een boulevard is de 9 de Julio Avenue, met zijn negen rijstroken verdeeld door kleine groen zones met oude bladerrijke bomen verdeeld en opgesmukt met standbeelden en fonteinen. De rondrit gaat verder naar San Telmo, een van de oudste buurten van de stad, bekend als een centrum waar de eerste migranten zich vestigden, en heeft nog altijd een ongerept architectonisch patrimonium met zijn koloniale huizen en de straatjes met de kasseien.

Elke zondag is er hier nog een antiekmarkt die gehouden wordt aan de Plaza Dorrego. Dit stadsdeel heeft ook een levendig nachtleven door de vele tango huizen, restaurants en pubs. De rit gaat verder naar het moderne district Puerto Madero; Palermo, het stadsdeel met zijn elegante residenties omgeven door omheinde groen zones, om dan te eindigen in het district Recoleta, de meest gesofisticeerde buurt van Buenos Aires.

Dag 3: Buenos Aires - Volledige dagexcursie Tigre (7uur)

In de voormiddag verlaten we Buenos Aires, en rijden noordwaarts naar een mooi gebied dat men Tigre noemt, gelegen op 30 Km van Buenos Aires.

We rijden langs de “Avenida del Libertador”, terwijl we passeren door de elegante noordelijke residentiële wijken van de stad. Bij aankomst in Tigre vertrekken we met een Catamaran voor een korte trip door de exotisch tropische vegetatie van de Paraná River Delta, een gebied van 14.000 km² met duizenden kleine eilandjes

Dag 4: Buenos Aires - Estancia "Fiesta Gaucha" & dinner Tango Show

Volledige dag excursie “Fiesta Gaucha”

Fiesta Gaucha is een Ranch, ingericht als toeristische plaats, waar we genieten van een BBQ, drank inbegrepen. De vochtige ‘pampa’, de plaats van de gaucho, is een van de meest vruchtbare natuurlijke ‘prairies’ ter wereld en is beroemd voor zijn producten: vlees en granen. Deze ranch bevindt zich op slechts enkele kilometers van Buenos Aires, in een mooie natuur met prachtige landschappen. We worden er verwend met de typische nationale ‘ asado, empanadas, en excellente Argentijnse wijnen. De wilde geuren van het platteland nodigen ons uit om te breken met de routine en gewoontes en om een charmant honderdjarige landelijke traditie te ontdekken ..Volksliederen en dansen, activiteiten met paarden en een onvergetelijke show met traditionele gaucho vakkundigheid zoals de ring races, “cuadreras” (paarden races), “entrevero de tropillas” (paardenspelen): beleef de traditionele levensstijl op een Argentijnse ranch met de gaucho’s, het grootste symbool van deze landen. ’s Avonds gaan we naar een van de beste Tango clubs om er te genieten van de echte Tango, met typische zang en dansvoorstellingen.

Dag 5: Buenos Aires - El Calafate - Perito Moreno Glacier

Vertrek naar de luchthaven (AEP) voor de binnenlandse vlucht naar Calafate. Volledige dag excursie met overland trip naar Perito Moreno Glacier, een van de grootste en actiefste gletsjers op het vasteland en door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed .

Perito Moreno Glacier is een indrukwekkend wonder van de natuur en door zijn grote omvang en hoogte werd deze gletsjer wereldberoemd, ook doordat hij gemakkelijk bereikbaar en zelf voortdurend in beweging is en er regelmatig met veel lawaai grote stukken van de ijsberg in het water vallen. In het gebied van het National Park Los Glaciares (Glaciers National Park) zijn er ook nog verschillende andere indrukwekkende gletsjers te zien, zoals Upsalla, Onelli en Spegazzini. Eens men in het Los Glaciares National Park is volgt men de route rond het Lago Argentino, waar, op 80 km van El Calafate, de Perito Moreno Glacier ligt met zijn ijswanden van 60 meter hoog. U volgt de paden die leiden naar de plaats recht tegenover de gletsjer en vanwaar men verschillende indrukwekkende uitzichten heeft op de gletsjer, terwijl men voortdurend de geluiden hoort van afbrekend ijs die nagalmen over het water.

Dag 6: El Calafate

Excursie: Rios de Hielo met box lunch.

De tour gaat door de Spegazzini en de Upsala gletsjers, met telkens ingaan in de baaien en ook een boottocht langs het snoer van ijsbergen, gelegen op ongeveer 20 km van de Upsala gletsjer. Het eerste deel van de excursie gebeurt in het noordelijk deel van Lake Argentino door de 'Boca del Diablo', het smalste deel van het meer, daarna gaat u naar het Upsala kanaal en het Spegazzini kanaal waar je op het einde van ieder kanaal de respectievelijke gletsjers.

De tocht gat tussen spectaculaire ijsbergen, enorm groot en met verschillende vormen. Vanop de boot ziet men o.a. de Perito Moreno gletsjers, de grootste en hoogste van de gletsjers.

Dag 7: El Calafate/ Ushuaïa

Ontbijt in het hotel en vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Ushaia. Bij aankomst onthaal en transfer naar het hotel

Dag 8: Ushaïa - Bezoek aan het National Park & Esconido Lake (Mirador Escondido)

Halve dag excursie naar het 'Tierra del Fuego' NP.We zullen er de gevarieerde plaatselijke flora kunnen bewonderen, met verschillende soorten bomen, struiken en bloemen, en ook de eigen uniek fauna met zowel endemische diersoorten als ingevoerde, met bvb. De Andische vos, bevers, konijnen en meer dan 90 vogelsoorten. De wouden met de verschillende soorten typische bomen, de rivieren, de meren en de veen moerassen zorgen voor een mooi uitzicht om er te genieten van het kanaal. Paden met verschillende afstanden laten u genieten van de prachtige natuur. Het eerste deel van de tocht gaat langs het noordwesten van de Pipo River Valley en daarna door de vallei met de veenmoerassen.. We reizen langs de National route Nº 3 naar het Roca Lake waar je kan wandelen langs een kort leerpad. Het laatste eind van de weg gaat naar Lapataia Bay, waar het fameuze teken staat die het einde van de National Route No. 3 en ook het einde van de wegen in Zuid-Amerika aangeeft. Daarna volgt de Beagle Channel Navigation tour. Nadat we aan boord zijn gegaan van ons vaartuig aan de Ushuaia tourist pier, begint de tocht over het Beagle Channel, met de prachtige zichten van op het water op de stad, de baai en het Andes Gebergte. We varen verder langs de estancias/ranchs van de eerste pioneirs, Fique en Túnel, waar we de bomen met ongewone vormen kunnen zien, met hun takken die volledig overleunen aan een kant, het gevolg van de sterke winden die steeds uit dezelfde richting komen. De tocht gaat verder naar de bekende vuurtoren "Les Eclaireurs". Terug naar de pier en transfer naar het hotel.

Dag 9: Ushaïa - Buenos Aires - City Tour met museums

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Vlucht Transfer naar het hotel.

Dag 10: Buenos Aires/ Salta - Calchaqui Valley - Cafayate

Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht Salta.

Aankomst in Salta en transfer naar Cafayate via Quebrada de las Conchas. Lunch in lokaal restaurant. De weg van Salta city naar Cafayate gaat zuidwaarts, langs de “Quebrada de las Conchas” (de Concha kloof) waar de wind erosie heeft veroorzaakt waardoor een groep natuurlijke formaties gevormd werden met verschillende vormen zoals het amfitheater, de obelisk, de kastelen, de kikker, enz.

Het is een van de belangrijkste toeristische attracties in de streek. Het indrukwekkende meerkleurige landschap en de interessante geologische en culturele geschiedenis heeft van deze excursie een klassieker gemaakt. Er wordt verschillende fotostops gemaakt, zoals bvb. aan “Los Castillos”, “Las Ventanas”, “Tres Cruces”en “El Anfiteatro”. Aankomst in Cafayate, bezoek aan dit interessante stadje waar de wijnproductie een van de belangrijkste activiteiten is. De beste wijn van de Torronte druif wordt hier gemaakt

Dag 11: Cafayate - Cachi - Salta

Vertrek van Cafayate naar Salta via Cachi. Onderweg eens top aan “Quebrada de las Flechas”. Deze bergen zijn formaties van zandsteen, waar de wind in de rotsen prachtige formaties heeft gevormd. Hierdoor gelijkt het landschap op een maanlandschap.

De rit gaat door de Ecoipe Ravijn waar men de prachtige landschappen ziet zoals de Cuesta de Obispo (Helling van de Bisschop) bestaande uit een hoge berg bedekt met zacht groen gras. Daarna bereiken we Molinos waar de oude architectuur van de 17de eeuw goed bewaard is gebleven.

Verder naar Cachi, een oud koloniaal dorp waar men kan rondwandelen tussen de oude typische koloniale façades, naar een klein archeologisch museum en een originele Indiaanse Kerk. Lunch in lokaal restaurant. Verder naar Salta met een stop in Piedra del Molino (3459 m boven zeespiegel) met het “Parque Nacional los Cardones” met honderden van deze cactussen.

Soms kan men nog dieren zien, typisch voor hier, zoals een condor, guanaco's en andere. Aankomst in Salta in de late namiddag.

Dag 12: Salta - San Antonio de los Cobres - Purmamarca

Vertrek noordwaarts naar Tilcara en Humahuaca. We rijden door de Quebrada de Humahuaca met zijn kleurrijke landschappen zoals de "Cerro de los Siete Colores" ( Heuvel van de zeven kleuren ), Los Colorados (Purmamarca).

We passeren bij Tilcara en zijn interessante archeologische sites of vestingen omgeven door berglandschappen en cacti bossen.

Rond de middag bezoeken we de kleine stad Humahuaca en maken we kennis met de zuiverste Indiaanse cultuur in Argentinië, de koloniale architectuur, een prachtige marktplaats en een Indiaans Kerkje.Terug naar het hotel in Salta

Dag 13: Purmamarca/ Salta/ Iguazu

Halve dag citytour met wandeling in historisch centrum.Bezoek aan de Kathedraal; het Oude Gouvernementshuis of El Cabildo.

Optioneel kan men nog een bezoek brengen aan het MAAM (Museum of High Mountain Archeologe) met daarin 'The Children on Llullailaco' en archeologische opgravingen gevonden op 6700 m boven de zeespiegel. Bezoek aan de San Fransisco Kerk en het San Bernardo Klooster.

Naar de San Bernardo heuvel voor het prachtig prachtig uitzicht en naar een markt met de verschillende ambachten juist buiten het centrum. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Iguazu (via Buenos Aires). Aankomst in Iguazu en transfer naar het hotel.

Dag 14: Iguazu - Argentinian Falls

Volledige dag voor het bezoek aan de Argentijnse kant van de Iguazu Falls.

Transfer naar de ingang van het nationaal park en het bezoekerscenter. Een ecologisch treintje brengt de bezoekers naar het "Cataratas Station", het vertrek punt van het Lager gedeelte. Van hieruit gaat het over aangelegde paden langs adembenemende zichten op de watervallen en de omliggende jungle. . Daarna volgen we de wandelweg naar het "Upper Circuit" de top van de watervallen, waar we een spectaculair zicht hebben op de ‘Cataratas’, te midden van een overvloedige natuur met orchideeën, kleurrijke vogels en andere dieren. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het hangend platform aan de uiterste rand van de ‘Garganta del Diablo’ waterval (de duivelskeel) – de grootste in het park.

Dag 15: Iguazu - Brazilian Falls - TRY OUT

Halve dag excursie met de bus vanaf het hotel. Bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen waar men een totaal ander zicht heeft op de watervallen. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar België.

Dag 16: Thuiskomst


Aankomst in Parijs op 5 december om 13.00 uur en aansluitend per bus terug naar België.