Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 4795
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #actief    #strand    #glamping    #familie    #safari  
@Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Kenia

Leer Afrika kennen in het diepgroene Kenia. Kenia is bekend van de enorme rijkdom aan wilde dieren, van de uitgestrekte savannes, exotische regenwouden, hoge bergen en de lange kustlijn met gekleurde koraalriffen.
Ontdek Mount Kenya Nationaal Park, een prachtige bergketen in het centrale hoogland van Kenia en ga op safari in Samburu Game Reserve met olifanten, giraffen, zebra’s, struisvogels en vele andere Afrikaanse diersoorten. In Aberdare Nationaal Park kun je leeuwen en zwarte luipaarden tegenkomen, bij Lake Nakuru zie je de roze flamingo’s flaneren en als je iets anders dan dieren wilt, kun je je verdiepen in de cultuur van de Masai. Ontdek de hoeveelheid aan diverse landschappen van dit oer-afrikaanse land en rust als afsluiter uit aan de witte zandstranden van de Zuidkust.

Hier komt de map

Dag 1
NAIROBI
Aankomst in Nairobi waar de gids je opwacht.
Dag 2
SAMBURU
Vandaag gaat de rit noordwaarts, via Nanyuki en Mount Kenya naar Samburu Game Reserve. Korte stop aan de evenaar waar de verschillen worden getoond van de invloed van de aantrekkingskracht van de aarde. In Samburu Game Reserve maak je kennis met de unieke dierenwereld in het droge noordelijk deel van Kenia.
Dag 3
SAMBURU
Je maakt een safari in de 2 delen van het park: Samburu en Buffalo Springs Game Reserves. Het groen van de oevers van de Ewaso Nyiro River staat in sterk contrast met de droge gebieden. Soms kun je roedels wilde Afrikaanse honden zien.
Dag 4
MOUNT KENIA
Vertrek naar Mount Kenya Nationaal park, een prachtige bergketen in het centrale hoogland van Kenia. Hier kun je het wild zien drinken en mineralen likken aan de poel, zowel overdag als ’s nachts. Hier leeft de olifant, Kaapse buffel, bush bok, het wilde zwijn, apen, gazelles en ’s avonds zie je er de civetkat rondsluipen.
Dag 5
ABERDARE
Hele dag in het Nationaal park.
Dag 6
LAKE NAKURU NATIONAAL PARK
Je rijdt naar Lake Nakuru Nationaal park met een korte stop aan de Thomson Falls. Verder naar Lake Nakuru, bekend om de duizenden flamingo’s die het water roze kleuren. Hier vind je de Rothschild giraf, de zwarte en de witte neushoorn en het zeldzame luipaard. Je maakt een game drive op zoek naar de dieren. Ook kun je een eind wandelen langs de oevers van het meer, waar de flamingo’s en de pelikanen opvliegen voor je voeten.
Dag 7
MASAI MARA NATIONAAL PARK
Tocht door de Rift Valley naar het Masai Mara National Reserve met prachtige zichten met veel wild langs de weg. Het is waarschijnlijk de enige regio in Kenia waar nog net zoveel verschillende dieren leven als een eeuw geleden. Je maakt een game drive door de Masai Mara, bekend van de Grote Trek, die in de Masai Mara begint rond de eerste week van juli. Hier vind je de beroemde ‘leeuwen met de zwarte manen’, olifanten, buffels, gnoes, luipaard, cheetah, hyena, neushoorn, topi, burchelle’s zebra, de Masai giraf en nog veel andere soorten.
Dag 8
MASAI MARA NATIONAAL PARK
Ganse dag in het Masai Mara reservaat.

OPTIONELE ACTIVITEITEN:
Ballon safari.
Excursie waarbij je de traditionele Masai Manyatta bezoekt.
Dag 9
NAIROBI
Je rijdt terug naar Nairobi, in de namiddag is er tijd om op safari te gaan in een van de kleinste nationale parken van Kenia, het Nairobi Nationaal park.
Dag 10
AMBOSELI
Je vertrekt naar Amboseli Nationaal park, waar je het echte klassieke Hollywoodbeeld krijgt van Afrika. Een golvend savannelandschap wordt onderbroken door de roze getinte sneeuwtoppen van de Mount Kilimanjaro, de hoogste alleenstaande vulkaan ter wereld en en is bedekt met een vijfde van alle ijsmassa’s van Afrika. Tegenover deze prachtige achtergrond zie je kuddes olifanten, omringd door andere dieren zoals de leeuw, buffel, cheetah, giraf, baviaan, gazelle, nijlpaard en gnoe. Amboseli Nationaal park is ook een vogelparadijs met meer dan 400 soorten vogels, allerlei soorten reptielen, flora en fauna en schitterende landschappen. Later op de dag volgt een eerste game viewing drive op zoek naar de Big Five tussen alle andere dieren.
Dag 11
AMBOSELI
Volledige dag in Amboseli.
Dag 12
TSAVO EAST
Vertrek naar Tsavo East Nationaal park, een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia, waar een groot aantal dieren zich thuis voelt. In Tsavo East geniet je van een prachtige omgeving met zicht op Mudanda Rock en het Yatta Plateau, ontstaan uit de grootste lavastroom ter wereld. De uitgestrekte savanne en het open grasland biedt plaats aan grote kuddes olifanten, antilopen, nijlpaarden, de zwarte neushoorn, de eland, leeuwen en giraffen. Tsavo East is daarbij ook nog een paradijs voor ornithologen en vogelliefhebbers met honderden soorten vogels. In het middelste gedeelte van het park vind je verschillende rots- en grotschilderingen.
Dag 13
TSAVO WEST
Volledige dag in Tsavo West Nationaal park, met als belangrijkste aantrekkingspunt de Mzima Springs, een poel van kristalhelder water van een natuurlijke bron die komt uit de ondergrondse stroom bij Chyulu Hills. Tsavo West Nationaal park heeft een grote verscheidenheid aan wild en landschappen.
Dag 14
MOMBASSA
Rit naar Mombasa en verder naar de zuidkust, een uitgestrekt ononderbroken lint van witte zandstranden, omgeven door fascinerende opalen lagunes. Hier kun je nog enkele dagen uitrusten voor je terugvliegt of je kan opteren om naar buurland Uganda af te reizen om er de beroemde gorilla’s te gaan spotten.

Praktische info

zomer +1, winter +2
Swahili, Engels
Internationale reispas, visum
Keniaanse shilling
van juni tot februari, heb je relatief weinig neerslag, de moesson is van maart tot en met juni. In juli en augustus migreert de grote trek van Tanzania naar Kenia en terug. Daarom zijn deze maanden piek maanden.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Hier beland je in een magnifiek mooi stuk natuur. Het water van de Ewaso Nyirorivier is omzoomd met doumpalmen en meandert door het reservaat, waar het wild komt drinken. In Samburu vind je dieren die alleen in de noordelijke parken voorkomen. Grote kuddes olifanten, de generoek (girafantilopen), de beisa Oryx, de netgiraf, de Somalische struisvogel en Gravy’s Zebra.
Samburu is ook een ornithologisch paradijs. Je vindt er speciale vogelsoorten als de Palmnootgier en de wijntortelduif. Ook het luipaard is aanwezig. De beste kans om dit machtige dier te zien is tegen zonsondergang.
De Samburu-cultuur is fascinerend om kennis mee te maken. De Samburu delen veel van hun gewoontes en woordenschat met de Masai.

De omgeving

Lake Nakuru
DE MASAI
Amboseli
Mombassa

Ervaring van een medereiziger

Nadat we onze reiswensen uit de doeken hadden gedaan, werd een 14 daagse rondtrip door Kenia aan ons voorgesteld. We waren meteen gecharmeerd en hebben geen moment getwijfeld om te boeken. Samen met onze 3 kinderen hadden we de reis van ons leven. De wondere wereld van de wilde dieren was voor onze jongste zoon enorm fascinerend. Een geweldige ervaring waar we nog vaak over napraten aan de keukentafel.

Bekijk ook eens



  #landschap    #safari  
Namibië


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #cultuur    #steden  
Noord-India


  #safari    #strand  
Tanzania




Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     



All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten