Call us

Sri Lanka, je zit voor altijd in ons hart!

Gepubliceerd op 01/02/2024

De getuigenis van de droomreis van Lies, Sven, Lennert en Xiebe

We wisten dat het een mooie reis zou worden. Toch overtrof onze 3 weken durende trip in dit prachtige land alle verwachtingen, met de perfecte mix tussen adembenemende natuur, indrukwekkende cultuur en plezant avontuur. En vooral met zoveel lieve mensen, die oprecht en gul de breedste lach op hun gezicht toveren als ze je ontmoeten. De ongelooflijk goede klik met de lokale gids en chauffeur die alles voor ons regelde, bezorgde ons een volledig zorgeloos verblijf. Een droomreis zoals een droomreis moet zijn. We keerden met ietwat tegenzin, maar wel koffers vol herinneringen naar huis. Sri Lanka, je zit voor altijd in ons hart! En aan al wie dit leest: zeker niet twijfelen en gewoon gaan!

Te land, ter zee en in de lucht naar en in Sri Lanka

Rondreizen gaat nu eenmaal samen met veel verplaatsingen. Hoe zalig is het om ook tijdens die verplaatsingen het perfecte vakantiegevoel te hebben. Te starten bij de voucher voor de lounge in de luchthaven bij vertrek en de volledig aan te raden vluchten van Emirates. De lange reisdag was snel vergeten.

Eens ter plaatse ontmoetten we Kapila, onze 3-in-1 chauffeur, gids en reisleider voor de volle 21 dagen. Wat hebben we veel plezier had met onze gelijklopende humor. Voelde iemand zich minder goed, dan ontpopte hij zich tot de perfecte verzorger. Altijd met de brede glimlach. Dat maakte er het afscheid op het einde niet gemakkelijker op. Maar maakte wel het plaatje van de droomreis af.

Aan afwisseling geen gebrek, want naast het comfortabele reisbusje met verfrissende airco, waren er ook passages met de ietwat modalere trein, de traditionele tuktuk, glimmende mountenbikes, boten en de ossenkar. Al dan niet zelf te besturen.

De reismomenten toonden ons telkens de pracht van dit wonderlijke land. Adembenemende zonsopgangen, supervriendelijke mensen, unieke landschappen. Elke minuut genieten, dus.


De adembenemende natuur van Sri Lanka

Denk je aan Sri Lanka, denk dan vooral aan natuur. Bergwandelingen tussen dennen, eucalyptusbomen en bomen met heerlijk uitziende tropische vruchten. Jungleplanten en theeplantages. De flora is zo divers. En de fauna nog diverser.

Voor een fervente vogelspotter Sri Lanka het paradijs. Sven was zelfs zo enthousiast dat gids Kapila na 3 weken even enthousiast de verrekijker bij de hand nam. Op een van de logeerplekken nam een tuinman hem zelfs mee naar plekken waar hij anders nooit zou komen. Wat een uniek moment.

De vele natuurparken zijn de thuis voor olifanten, waterbuffels, krokodillen, mangoestes, varanen, aapjes, luipaarden. We keken onze ogen uit. Zelfs de schuwe neusberen en nachtelijk actieve lori’s toonden zich aan ons.

Ook de zee toont in Sri Lanka al zijn pracht. Tijdens een ochtendlijke boottocht kregen we bovenop de zonsopgang de dartele stunts van wel honderd dolfijnen te zien. Wat een ongelooflijke ervaring. Met wat geluk, kan jij op je Sri Lanka reis zelfs een walvis spotten.

De duikuitstappen toonden nog veel meer onderwaterleven. Kleurrijke vissen, koraalriffe, waterschildpadden. Adembenemend.

We zwommen zelfs met rondvliegende vleerhonden boven ons. Nooit gedacht dat we dit ooit zouden meemaken.

En dan hebben we het nog niet gehad over de oogverblindende schoonheid van de watervallen, die we dankzij de fantastische timing van onze reisplanner helemaal voor onszelf alleen hadden. Net voor of na de grote drukte. Alsof we even alleen op de wereld waren.

Sri Lanka en z’n indrukwekkende cultuur

Sri Lanka heeft een ongelooflijk rijke cultuur. Van ruïnes van bombastische paleizen op plekken waar je het haast niet mogelijk houdt, tot talloze boeddhistische tempels die we blootvoets bezochten en overlaadden met paars-witte bloemen. Eeuwenoude rotstekeningen, de traditionele Vedda-stam, de ontginning van edelstenen. Alles van dichtbij zien en meemaken is zo bijzonder. Sven werd zelfs 35 jaar terug gekatapulteerd in de tijd naar de reis in Sri Lanka met zijn ouders. De identieke foto als die van zijn vader zoveel jaren terug is een prachtig souvenir.

We belandden trouwens helemaal onverwachts midden in een traditioneel religieus feest terecht, met dansers, muzikanten en zelfs echte olifanten. Indrukwekkend!


Letterlijk proeven van Sri Lanka

Je proeft pas echt van een land als je kennismaakt met de traditionele keuken. Gelukkig hadden we ook hier volop de tijd voor tijdens deze reis. De verse kokosmelk was niet helemaal ons ding. Maar de rest maakte onze reis volledig af. De traditionele manier van theedrinken. Zelf een typische Sri Lankaanse lunch klaarmaken. Een heerlijke barbecue rond het kampvuur met riviergamba’s, kip en curryschotels bij de ondergaande zon en onder de sterrenhemel.

We proefden de lokale specialiteit Toddie, een drankje dat je verplicht moet consumeren binnen de 50 meter van de palmboom waar het sap uit de bloemen gehaald wordt. Alweer het begin van een gezellige avond met veel gelach.

Maar laat ons vooral de cocktail bij het zwembad na elke bijzondere dag niet vergeten. Om ons ervan bewust te maken dat we niet zomaar aan het dromen waren.

Plezant avontuur troef in Sri Lanka

Sri Lanka is the place to be voor avonturiers. Het leren surfen, duiken, canyoning en rafting. Wat hebben we veel plezier gehad. Met momenten was het zelfs gieren van het lachen. Het toppunt van ontspanning. Lennert en Xiebe lieten zelfs de chille stranddagen aan zich voorbijgaan om per se dat buikbrevet binnen te halen. Wat een straffe gasten zijn dat toch, die zonen van ons!

De 550 meter lange zipline Flying Ravana deed ons onze grenzen verleggen.


 

En we logeerden op de mooiste plekken. In een hotel op een berg met een zicht op de lichtjes van de stad. In een ecolodge en boomhut omringd door planten, slangen, kikkers, apen en vuurvliegjes. Comfortabel, heel aangenaam en een heerlijk speciaal gevoel!

Een absolute droomreis die ons leven verrijkte. Van batterijen opladen gesproken.

  

Borrelen de reiskriebels op bij het lezen van deze unieke reiservaringen? We helpen jou graag verder om ook jouw droomreis te plannen.

Maak nu een afspraak.






Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     



All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten