Call us

Zuid-Afrika, een 'wow' reis voor ons allemaal

Gepubliceerd op 24/05/2024

Je zal het straks in de afsluitende woorden nog eens lezen. We beleefden een ‘wow’ reis in Zuid-Afrika. De rondreis die we met onze groep maakten in 2023 was echt fantastisch. De beelden die we hier met jou delen, spreken voor zich. Weet dat wat je hier leest en ziet maar een klein deeltje van de bijzondere herinneringen toont die we voor altijd met ons meedragen. Wil je ze zelf allemaal in je opnemen. Dan raden we je zeker aan om deze rondreis zelf te beleven.

Van pinguïns tot de indrukwekkende big five

Wie Zuid-Afrika zegt, zegt safari. Al gaat het over veel meer dan dat. Dit ontdekten we al de derde dag van onze reis. Die bracht ons langs de kustlijn – of eerder rotslijn – van Duiker eiland. Daar delen duizenden Kaapse pelsrobben de rotsen met een verscheidenheid aan zeevogels, zoals jan-van-genten, aalscholvers en meeuwen. Het prachtige weer kon zowel ons als de dieren bekoren.

 

Daarna zagen we op Boulders Beach een uniek stukje natuur waar mens en Afrikaanse pinguïns in perfecte harmonie het strand delen.

Ook tijdens de verschillende safari’s gaven we onze ogen de kost. En ja hoor, we konden op het einde van de reis de Big Five afkruisen. Luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel. Ze passeerden allemaal de jeep. Al moeten we jou een foto van de buffel verschuldigd blijven. Die staat in ons geheugen gegrift. En wie weet binnenkort ook in het jouwe?

 

  

De dieren van de Big Five zijn indrukwekkend, al zijn de vele anderen dat uiteraard ook. Wat zijn we dankbaar dat de Nationale Parken zo hard inzetten op behoud en herstel van de natuur in al zijn facetten. De safari’s zijn hét bewijs dat een respectvolle benadering van mens tot dier harmonie creëert en van levensbelang is voor onze planeet. We zetten dan ook onze nederige hoed af voor alle parkwachters die zich hier dag en nacht voor inzetten.

 

   

Indrukwekkend samenspel van water, bergen, groen en firmamenten

Zuid-Afrika herbergt de mooiste landschappen, zonsondergangen en sterrenhemels. In het echt nog veel mooier dan deze foto’s kunnen vatten. We nemen je mee langs de ontzagwekkende Tsitsikamma Section in het Garden Route National Park, tot de uniekste plek waar we ooit gedineerd hebben.

  

Het lokale leven ontdekken

Zuid-Afrika bruist van het leven. Zowel in de natuur als in de steden. De eeuwige lach op de gezichten van de lokale bevolking herinnerde ons eraan hoe belangrijk het is om positief in het leven te staan. Lachen en plezier maken is de boodschap!

  

Het bezoek aan Pretoria en Johannesburg toonde ons tegelijk aan het woelige verleden van Zuid-Afrika en aan de wilskracht van iedereen die het tij heeft doen keren. Ook hier werden we herinnerd aan een belangrijke levensles: waar een wil is, is een weg.

 

Dat we nog veel meer te vertellen hebben, kon je bij het begin al lezen.

Je ontdekte hierbij onze ervaringen in een notendop. Eindigen doen we met deze woorden van Jef Goens, die hij met de groep deelde na deze bijzondere groepsreis in Zuid-Afrika:

Dankie Marc, Sam, Sophie en Melanie.
Suid-Afrika 2023
...'n langverwagte reis
...nie 'n gemaklike begin van ons reis nie
...ons het die plaaslike nuus gemaak
...uiteindelik in Kaapstad geland
... 'n reis met een volledige program: besoeke, safari's, panoramas, ...
...baie pragtige blomme, voëls en soogdiere gesien: pikkewyne, seeleeus, sebras, vlakvarke, olifante, luiperds, kameelperde, renosters, seekoeie, leeus, buffels, wildsbokke, rooibokke, springbokke, hiënas, bobbejane, wildebeeste, …
Soveel meer as die 'groot vyf’.
...pragtige hotelle en lodges
...baie lekker kos
...'n 'wow' reis
'n groot drukkie van ons almal
dankie vir 'n fantastiese reis vol herinneringe

Ben je er ook helemaal klaar voor om zo’n ‘wow’ reis te beleven? In groep of met je gezin? Contacteer ons nu.






Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     



All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten