Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 4675
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #cultuur    #landschap    #volkeren  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Myanmar

Reizen in Myanmar, of ‘het land van de gouden pagodes’ is een prachtig avontuur. Het landschap is heel divers: van ongerepte witte zandstranden tot ruige bergen en tropisch regenwoud. Je vindt er roofdieren als de Bengaalse tijger en het luipaard maar je kunt je ook onderdompelen in de cultuur van de talrijke gouden pagodes, de duizenden tempels, ruïnes en stoepa’s. Myanmar is uniek omdat het een van de meest authentieke landen van heel azië is.
Maak kennis met de overweldigend mooie natuur, de kleurrijke etnische bevolkingsgroepen, de Boeddhistische monniken en de vele fascinerende tradities van dit paradijselijke land.

Hier komt de map

Dag 1
YANGON
Aankomst in Yangon waar de gids je opwacht.
Dag 2
YANGON
Na een korte rust maak je een stadsrondrit en bezoek je de Schwedagonpagode, waar je de speciale sfeer kan opsnuiven bij valavond.
Dag 3
TWANTE
Je neemt de boot voor een ontspannende dag op het Twante kanaal vanwaar je een mooi zicht krijgt op het dagelijkse leven langs de rivier. Twante zelf is een typisch dorp dat bekend staat om zijn aardewerk.
Dag 4
BAGAN
Vlucht naar Bagan, stad van de duizend pagodes. Na een bezoek aan een van de hogere pagodes ga je naar een atelier waar het typische lakwerk op de traditionele manier wordt geproduceerd. Daarna kun je onder meer de Schwezigonpagode bezichtigen, een van de belangrijkste religieuze plaatsen van het land. Vergeet ook de vele tempels niet, ze zijn absoluut de moeite waard. ’s Avonds is er een opvoering van een marionettenshow.
Dag 5
MOUNT POPA
Dagexcursie naar Mount Popa, een uitgedoofde vulkaan met prachtige vergezichten. Onderweg stop je bij een familie Toddy-plukkers en zie je hoe ze het sap van de palmbloem aftappen. Je ziet ook hoe er olie gemaakt wordt uit allerhande zaden en noten met behulp van een tredmolen die aangedreven wordt door een zeboe (bultrund). ’s Middags bezoek je de plaatselijke school van het typische plattelandsdorpje Schwe Sit Taing. Daarna staan de paardenkoetsen klaar om je naar een pagode te brengen voor zonsondergang. De dag wordt afgesloten met een voorstelling van de plaatselijke dansen en een demonstratie van het Birmaanse balspel, chinlon.
Dag 6
SALAY
Vandaag trek je naar het Yoke Sone Kyaung klooster in Salay, het oudste houten klooster van het land waar je bijna driedimensioneel houtsnijwerk vindt met beelden uit het leven aan het hof tijdens de 19e eeuw.
Dag 7
MANDALAY
Vlucht naar Mandalay, gevolgd door een stadsrondrit. In de namiddag bezoek je het Schwe Inpin Monastry met speciaal houtsnijwerk en het Gouden Paleisklooster, een prachtig houten gebouw dat nog volledig intact is gebleven. Op enkele plaatsen zie je nog hoe dit klooster vroeger belegd was met bladgoud. In de Kuthadaw Pagode maak je kennis met het grootste boek ter wereld. Je sluit de dag af met een jeeptocht naar Mandalay Hill om er te genieten van de zonsondergang.
Dag 8
MANDALAY
Volledige dag in Mandalay met onder andere een bezoek aan de U-Bein bridge, de langste teakbrug ter wereld. Daarna ga je naar het Mahagadayoneklooster in Amarapura waar zo’n 1.000 monniken hun middagmaal nuttigen in totale stilte. Je bezichtigt de verschillende stadswijken met elk hun eigen ambachten, zoals marmerbewerking en beeldhouwen of het maken van goudblaadjes. Per boot ga je naar Inwa, gelegen op een eiland, omringd door rivieren en een kanaal. Het bezoek op het eiland gebeurt met koetsen. Ook de heuvels van Sagaing staan op het programma. Dit is een van de grootste religieuze centra van Myanmar, met ongeveer 10.000 monniken en 735 kloosters.
Dag 9
HEHO - PINDAYA
Vlucht naar Heho voor een verblijf in de Shanstaat. Na een rit door de bergen kom je aan in Pindaya. In de namiddag bezoek je de Pindaya Caves, waar meer dan 4.000 boeddhabeelden staan. In een klein dorp leren we hoe de typische Aziatische parasols worden gemaakt, volledig in hout zonder 1 metalen onderdeeltje.
Dag 10
INLE
Onderweg naar het Inlemeer stop je bij een van de vijfdaagse markten. Je verblijft bij het meer waar je kunt genieten van de activiteiten op het water.
Dag 11
INN THAIN
Vandaag maak je een excursie per boot naar Inn Thain, een oude site met honderden pagodes. De site is nog maar een paar jaar toegankelijk en overwoekerd door planten. Je bezoekt verschillende dorpen rond het meer, elk met hun eigen activiteiten.
Dag 12
INLE
Ook vandaag schuim je het meer en de omgeving per boot af. Je gaat naar het klooster van de springende katten, de pagode met de 4 gouden boeddhabeeldjes en naar dorpen waar je de ambachten rond het meer leert kennen zoals het zijdeweven en het met de hand maken van de sigaren van Birma. Je vaart door de drijvende tuinen, een uniek systeem, enig in de wereld, en je maakt kennis met de traditionele manier van vissen en met de fameuze beenroeiers van het Inlemeer.
Dag 13
YANGON - KYAIKHITIYA
Vlucht naar Yangon vanwaar je meteen doorrijdt naar Kyaikhitiya en de Gouden Rots. De Gouden Rots ligt op 1.100 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht. Een deel van de tocht leg je af met een speciale truck langs de steile hellingen. Op het laatst kun je verder te voet of met een draagstoel. Boven geniet je van een van de meest spectaculaire schouwspelen van Birma: de Gouden Rots staat op een klif en het is alsof ze elk moment kan neerstorten. Volgens de legende wordt de rots in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha, die in een schrijn op de rots bewaard wordt. Na zonsondergang wordt de top van de rots verlicht met vele kaarsjes en lichtjes die het geheel hullen in een mysterieuze waas.
Dag 14
BAGO - YANGON
Onderweg naar Yangon houd je nog even stil bij een rubberplantage en bij sommige typische landelijke taferelen. In Bago bezichtig je de tempel van Shwe-Maw-Daw.
Dag 15
YANGON
Vrije voormiddag. In de namiddag vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Praktische info

zomer +5.5, winter +4.5
Birmaans
Internationale reispas, visum
Myanmar Kyat (MMK)
november tot en met april, dit zijn de droogste maanden
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Een plek die je zeker niet mag missen, is het Inlemeer. Het is 22 kilometer groot en wordt omringd door hoge bergen en pittoreske vissersdorpjes waar je je kan vergapen aan de vele vissers die met hun netten in de weer zijn, de woningen op palen en de kleurrijke pagodes aan de zuidkant van het meer. Vooral bij zonsop- en zonsondergang is de sfeer adembenemend. Een plek waar je dagen kan rondhangen, varen, en genieten van het leven op en rond het water.

De omgeving

Pindaya Caves
myanmar 3 op een rij
Mount Popa
De Gouden Rots

Ervaring van een medereiziger

Mijn vrouw en ik zijn al meermaals naar Thailand op reis geweest, maar deze keer hebben we ons laten overhalen om Myanmar eens te proberen en dat was zeer zeker het proberen waard. Naast de ongelooflijk mooie natuur en de bijzondere cultuur die het land te bieden heeft, werden we meest gecharmeerd door de bevolking, allemaal schatten van mensen met hun échte verhalen. Ook al spreken er weinig Engels, toch word je er met open armen ontvangen en doet men de grootste moeite je te begrijpen. Bedankt Horizon Select voor deze ontdekking.

Bekijk ook eens  #cultuur    #strand  
Colombia


  #beestig    #natuur  
Maleisië


  #safari    #self drive  
Zuid-Afrika


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten