Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2995
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #wijn    #self drive    #glamping    #familie    #safari  
@Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ontdekken is een ervaring die je levenslang bijblijft. In het bekende Kruger park kom je niet alleen de fameuze big five tegen, de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. Je vindt er nog veel meer exotische diersoorten en duizenden plantensoorten.
Maar ook buiten de safariparken is Zuid-Afrika adembenemend mooi. Er zijn schitterende baaien, prachtige vergezichten en witte zandstranden vanwaar je pinguïns en walvissen kan spotten. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan een van de talrijke wijngaarden waar je de beroemde Zuid-Afrikaanse wijn proeft.
In de steden flaneer je door de gezellige lanen vol kunstwerkjes en gezellige terrassen. Of waai uit aan een van de vele stranden van de 2.798 km lange kustlijn.

Hier komt de map

Dag 1
KAAPSTAD
Aankomst in Kaapstad waar de gids je opwacht.
Dag 2
KAAPSTAD
Je begint met een rondrit in Kaapstad, ook gekend als de ‘Mother City’ of Moederstad. Kaapstad is een cultureel juweel, het resultaat van een mix van verschillende nationaliteiten en inheemse bevolkingsgroepen.
Vanuit Signal Hill heb je een prachtig uitzicht op de stad. Je kijkt uit over de Tafelberghaven, het City Bowl-district en de Atlantische Oceaan. Signal Hill ligt vlak naast de ‘Lions Head’ en vormt de romp van de leeuw. Het is de plaats waar het historische ‘Noon Gun’ wordt afgevuurd, een kanonschot dat elke middag te horen is.
Om de 15 minuten kun je de kabelbaan nemen voor een magnifiek uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg.
Dag 3
KAAPSTAD
Boottocht van Hout Bay Harbour naar Duiker Island.
Dit eiland is een reservaat voor de duizenden Kaapse Pelsrobben (eigenlijk zeeleeuwen vanuit Antartica) en ook voor een grote variëteit aan zeevogels zoals de Morus (Jan van Gent), aalscholvers en zeemeeuwen. Het is niet toegestaan aan land te gaan, maar je komt wel tot op een armlengte van de pelsrobben. (boottocht als de weersomstandigheden het toelaten). Daarna bezoek je het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop.
Er staat ook een bezoek aan Boulder’s Beach op het programma. Dit kleine stukje kust is een toevluchtsoord voor de zwartvoetpinguïn of brilpinguïn.
Neem ook zeker de tijd om het Victoria en Alfred Waterfront te verkennen. V&A Waterfront ligt in de oudste haven van Afrika in het centrum van Kaapstad en is een van de meest populaire plaatsen van de stad.
Dag 4
FRANSCHHOEK
Klim aan boord van een tram voor een rondleiding door de Franschhoek wijnregio. De Franschhoek vallei is de thuisbasis van enkele van de oudste en meest vooraanstaande wijnlandgoederen in Zuid-Afrika. De tramtour is de beste manier om te genieten van de schoonheid van deze regio. Je stopt aan diverse wijngaarden om op je gemak de wijnen te degusteren.
Dag 5
SWELLENDAM - MOSSELBAAI - OUDTSHOORN
Reis naar Swellendam. Deze landbouwstad ligt halverwege tussen Kaapstad en George. De stad wordt omringd door de Langeberg mountains, een van de mooiste gebergtes in Zuid-Afrika, en ligt aan de Breede-rivier, de grootste bevaarbare rivier in de West-Kaap. Verder maak je een trip naar Mosselbaai. Traceer het begin van het Zuid-Afrikaanse postsysteem bij de Post Office Tree, gelegen in het Diaz Museumcomplex in Mosselbaai. Je bezoekt de Safari Ostrich Show Farm net buiten Oudtshoorn. Oudtshoorn ligt in de Kleine Karoo en biedt de perfecte vegetatie en klimatologische omstandigheden voor het fokken en grootbrengen van struisvogels. Tijdens je rondleiding op deze boerderij zie je grote kuddes struisvogels, van kuikens tot jongvolwassenen en volwassen broedvogels.
Dag 6
OUDTSHOORN - KNYSNA
Bezoek aan de Cango-grotten in Oudtshoorn, een toeristische topbestemming in Zuid-Afrika en een van ‘s werelds grootste natuur-wonderen, die gedurende miljoenen jaren door de natuur zijn gevormd. Ontdek Wilderness, gelegen aan de voet van het Outeniqua-gebergte in een regio van onvergelijkbare schoonheid. Het is een aantrekkelijk vakantie -oord met uitgestrekte stranden en uitkijkpunten om walvissen en dolfijnen te bekijken. Maak ook een lagune cruise naar de Knysna Heads.
Dag 7
TSITSIKAMMA NP - PORT ELIZABETH
Tsitsikamma Nationaal park is een gebied binnen het grotere Garden Route Nationaal park, aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Het beslaat 80 kilometer ongerepte kustlijn en staat bekend om zijn prachtige inheemse bossen en talloze wandelpaden.
Reis naar Port Elizabeth. Je maakt een tour door Port Elizabeth, de op één na oudste stad van Zuid-Afrika en commerciële hoofdstad van de Oost-Kaap. Bekend om zijn zonnige weer en veilige zandstranden is Port Elizabeth de perfecte aanvulling op de Garden Route, Settler Hinterland, Sunshine Coast en Cape
Dag 8
DURBAN - SAINT LUCIA
Binnenlandse vlucht naar Durban.
Verkenning van de ‘Golden Mile’ van Durban. Deze kustboulevard van 6 km langs mooie zandstranden begint aan het Zuidstrand (South Beach) en uShaka Marine World en eindigt aan Suncoast Casino en Entertainment World in het noorden.
Boottocht op Lake Saint Lucia Estuary, in het iSimangaliso Wetland Park. Het Lake Saint Lucia Estuary staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit netwerk van kustmeren, duinen, subtropisch woud en moerassen maken het gebied een toevluchtsoord voor de inheemse flora en fauna en is vooral bekend bij vogelliefhebbers en voor de nijlpaarden.
Dag 9
HLUHLUWE
Game drive met 4x4 in Hluhluwe Game Reserve.
Dit reservaat van 96.000 ha is het oudste wildreservaat in Afrika en kan zich beroemen op een overvloed aan wild, waaronder de Big Five en de met uitsterven bedreigde wilde honden. Het reservaat is vooral bekend voor het project ter bescherming van de zwarte en de witte neushoorn, waarvan er momenteel ongeveer 1.500 witte en 360 zwarte neushoorns in het reservaat leven. Daarnaast vind je in dit gebied een groot aantal soorten antilopen, zoals de koedoe, impala, waterbok, bosbok en nyala.
Dag 10
ESWATINI
Bewonder het contrasterende landschap van Layumisa. eSwatini, het vroegere Swaziland is een klein, onafhankelijk land ingesloten tussen de provincies Mpumalanga en Kwa-Zulu Natal in Zuid-Afrika en Mozambique. De vlaktes in het zuidwestelijk deel van eSwatini vormen een scherp contrast met het bergachtige landschap van het noorden. Tijdens een wandelsafari in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, kom je in contact met de oude natuur en geest van het Afrikaanse continent. Het Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste in eSwatini en is adem-benemend mooi. Het landschap wordt gedomineerd door de Nyonyane Mountain wiens granieten piek 1.110 meter oprijst en gekend is als Execution Rock.
Dag 11
ESWATINI - KRUGER
In de Ngwenya Glass Factory zie je de meester-glasblazers aan het werk. Door de bergen gaat het verder naar Piggs Peak. Weggestopt in de noordelijke hoek van eSwatini is Piggs Peak een regio die bekend is voor zijn spectaculaire goudmijnen. Tegenwoordig is het een belangrijke leverancier van hout. Het prachtige berglandschap heeft ertoe geleid dat de regio soms het ‘Zwitserland van Afrika’ wordt genoemd. Je vindt er sprankelende watervallen, 3 van de hoogste pieken van eSwatini, Bushmanschilderingen, natuurreservaten en mooi inheems bushland. Het stadje zelf is vol met kleurrijke Afrikaanse kunst en kunst-winkeltjes.
Dag 12
KRUGER
Volledige dag gewijd aan een 4x4 safari in het Kruger park.
Dag 13
BLYDE RIVER - BOURKE’S POTHOLES - PELGRIM’S REST
De tocht gaat kronkelend neerwaarts langs de eindeloze canyon met een bezoek aan de Blyde River Canyon en Bourke’s Luck Potholes. Het landschap heeft enkele van de mooiste zichten in Zuid-Afrika.
Bourke’s Luck Potholes is het begin van de canyon en heeft intrigerende geologische formaties aan de samenvloeiing van de Blyde en Treur rivieren. De canyon zelf is een van de grootste ter wereld, gemiddeld 750 meter diep en 25 km lang, en is bedekt met een groene tropische vegetatie.
In Pilgrim’s Rest keer je terug in de tijd. Het dorp ligt langs de Panorama Route in Mpumalanga en is een eerbetoon aan de dagen van goudwinning op het einde van de jaren 1800. Het ganse stadje is een nationaal monument met veel historische en goed bewaarde plaatsen.
Dag 14
PRETORIA
Aankomst in Mongena Private Game Lodge, gelegen op 35 km van Pretoria langs de N1, in de malaria vrije noordwestelijke sectie van de Big Five Dinokeng Game Reserve. Mongena Game Lodge biedt een spectaculaire Afrikaanse Bush beleving. Hier is het all inclusive genieten van Zuid-Afrika op z’n best.
Dag 15
PRETORIA
Rondrit in Pretoria. De stad wordt ook ‘de stad van de Jacaranda’s’ genoemd en is het administratief en het diplomatiek centrum van Zuid-Afrika. Het was ooit het hoofdkwartier van de vroegere onafhankelijke Transvaal Boere Republiek. Hier vind je nog enkele iconische bakens die zowel het oude onafhankelijke Transvaal, als de nieuwe democratische Republiek van Zuid-Afrika voorstellen.
Dag 16
JOHANNESBURG
Rondleiding door Soweto. Deze township ligt ten zuidwesten van Johannesburg en is de grootste van de stad, beroemd vanwege zijn rol in de strijd tegen apartheid. Hoogtepunten van de politieke geschiedenis van Zuid-Afrika die je zeker moet bezoeken zijn het Hector Pieterson Museum and Memorial en het aparth eids-museum.
Terugvlucht naar huis.

Praktische info

Zomer : geen, winter +1
11 officiële talen, waarvan Afrikaans, Engels en Zulu, het meest
Internationale reispas
Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR)
Voor safari dan best van april tot en met oktober (de wintermaanden) Het is droog en het wild concentreert zich rondom de drinkplaatsen. Voor de rest kan je heel het jaar door reizen naar Zuid-Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Het legendarische Cape Point en de Cape of Good Hope waren belangrijke bakens voor de eerste ontdekkingsreizigers en zijn de bron van mythes en legendes. In 1488 gaf de Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias de naam ‘Stormkaap’ aan het schiereiland nadat hijzelf voor de kust een zware storm had meegemaakt. Koning Johan II van Portugal gaf de plaats later zijn definitieve naam. Kaap de Goede Hoop bestaat uit een schilderachtig en wonderlijk landschap, waar de witte stranden van fijn zand afgewisseld worden met ruwe, uitgestrekte rotsvlaktes en adembenemende kliffen. Door de vermenging van het ijskoude water van de Atlantische Oceaan met de warmere Indische Oceaan is er een unieke flora ontstaan op het schiereiland.

De omgeving

Het Kruger Park
KAAP DE GOEDE HOOP
DE CANGO-GROTTEN VAN OUDTSHOORN
WILDLIFE, WIJN EN ZON

Ervaring van een medereiziger

Zuid-Afrika mag dan misschien wel de meest bekende vakantiebestemming in Afrika zijn, voor ons was de ene dag na de andere toch een verrassing. Aan de hand van onze interesses en wensen werd een rondreis op maat voor ons uitgestippeld. Wij waren verbaasd over de wel heel specifieke tips die we kregen, tips die we in de zoektocht naar informatie nog nergens kregen.  Die specifieke kennis heeft ons dan ook doen beslissen om onze reis bij Horizon Select te boeken en dat hebben we ons nooit beklaagd.

Bekijk ook eens  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #actief    #safari  
Kenia


  #landschap    #safari  
Namibië


  #landschap    #strand  
Indonesië
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten