Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 4195
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #actief    #cultuur    #steden    #expeditie  
@Latijns-Amerika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Peru

Van de eeuwenoude Incastad Machu Picchu tot het diepgroene amazonegebied in Manu Nationaal Park.
Qua natuurpracht ben je in Peru aan het goeie adres. Het land herbergt immers de meest indrukwekkende landschappen en natuurgebieden, zoals het imposante Andesgebergte, het op 3.700 meter hoogte gelegen Titicaca meer, de indrukwekkende Colca Canyon, de Ballestas Eilanden met hun zeeleeuwen en pinguïns, het regenwoud rond Iquitos en het zuidelijke amazonegebied.
Ook het National Reserve van Pacaya Samiria, in het noorden mag je niet vergeten, want hier vind je de zeldzame roze rivierdolfijnen.

Hier komt de map

Dag 1
LIMA
Aankomst in Lima waar de gids je opwacht.
Dag 2
LIMA
Je begint de dag met een citytour door de stad. Je bezoekt het Government Palace en trekt dan verder naar de prachtige kathedraal en de verschillende kleine paleizen. Al deze gebouwen behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Daarna gaat de rit naar het moderne Lima waar je het Museo Larco Herrera bezoekt.
Dag 3
LIMA - TRUJILLO
In Trujillo ga je naar het Archeologisch Museum van de Nationale Universiteit waar je je kunt vergapen aan objecten uit Huaca de la Luna, de eeuwenoude ‘tempel van de maan’. Van daaruit bezoek je de Rainbouw Temple van Huaca del Dragon. De tempel stamt uit het begin van de Chimu cultuur en bestaat uit een aantal terrassen en een ruime patio versierd met mooie reliëfs.
Je trekt verder naar het kustplaatsje Huanchaco, basis voor een van de grootste vloten van de traditionele rieten vissersboten.
Na de middag ga je naar Chan Chan, een stad die bekend staat om haar overblijfselen van 9 grote lemen paleizen. Alleen het paleis van het Tschudi-complex is goed bewaard gebleven en kun je bezoeken. Hier vind je 42 tomben waar de edelen begraven zijn.
Dag 4
TRUJILLO - CHICLAYO
Vandaag ga je van Trujillo naar Chiclayo. Op 3 kilometer van de huidige stad stop je bij de 11 adobe platformen van de Huaca de la Luna. Aan de voorkant van de site kun je de goed bewaarde polychromatische lemen muren bewonderen – naar verluidt de eerste in zijn soort die door de Mohica werden gecreëerd. Daarna bezoek je El Brujo, een van de belangrijkste en oudste archeologische com-plexen aan de noordkust van Peru. In El Brujo zijn de overblijfselen van ruim 10 culturen bewaard. Zoals de mummie van La Señora de Cao, een getatoeëerde adellijke dame uit het jaar 45O. De mummie werd in 2006 ontdekt.
Dag 5
CHICLAYO - LIMA
Vandaag trek je naar het uitgestrekte archeologische complex Túcume vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de 26 majestueuze piramiden en de citadellen. Met 700 meter lengte is de Huaca Grande de grootste adobe structuur ter wereld. Ook de ceremoniële begraafplaatsen zijn de moeite waard voor een bezoek. Veel schatten van de begraafplaatsen zijn tentoongesteld in het museum.
Als afsluiter ga je naar de Heer van Sipán, de beroemdste en meest spectaculaire grafvondst van Zuid-Amerika. Daarna vlieg je terug naar Lima.
Dag 6
LIMA - AREQUIPA
’s Morgens vertrek je met het vliegtuig naar Arequipa, La Ciudad Blanca (de witte stad), gelegen op 2.325 meter in het woestijngebergte. De stad is bijna volledig opgetrokken uit sillar, een witte vulkanische tufsteen.
Arequipa is de tweede grootste stad van Peru en het hoofdplein Plazas de Armas is met zijn kathedraal en de koloniale winkelgalerijen het mooiste van het land.
Je geniet van het uitzicht op de 3 vulkanen Misti, Chanchani en Pichu Pichu vanaf ‘Carmen Alto Lookout’ in Caymar. Daarna trek je verder naar de streek rond Arequipa met de vele Inca terrassen en neem je een kijkje van het uitzichtpunt ‘Yanahuara Lookout’.
Ook de Plaza de Armas is meer dan de moeite waard. Je bezoekt de kerk ‘Compania de Jesus’ en dwaalt door het eeuwenoude Santa Catalina Klooster, bijna een stad in de stad Arequipa met talrijke straten, pleinen en kloosters.
Dag 7
AREQUIPA - COLCA
Vandaag breng je een bezoek aan de Colca Vallei, langs de steden Yura, Pampa en langs de Aguada Blanca & Salinas National Reserve. Hier kun je verschillende soorten vogels spotten, net als de Zuid-Amerikaanse kameelachtigen zoals de lama en anderen.
Je trekt verder door Torja en de lagunes, Patahuasy, Chucura en Patapampa vanwaar je uitkijkt op de vulkanen van de Chira Mountain Ranges.
Dag 8
COLCA - PUNO
Als het weer meezit, kun je vandaag de machtige condor spotten bij de ‘Condor Crossing’. Je geniet van de verschillende uitkijkpunten en bezoekt de stadjes Pinchillo en Maca.
Dag 9
PUNO
Je maakt een boottocht op het beroemde Titicaca Meer, naar de unieke ‘Floating Islands’ van de uros. De bewoners van het meer hebben hun eigen eilandjes gebouwd door telkens nieuwe lagen van een soort riet toe te voegen. Ook hun huizen en boten zijn van dit materiaal gemaakt. Per motorboot gaat het verder naar Taquile Island, bewoond door Quechua-sprekende inheemse bewoners. Op het eiland wandel je door de verschillende heuvels en de archeologische sites.
Dag 10
PUNO - CUSCO
Vandaag trek je naar Cusco, dé archeologische hoofdstad van Amerika. Onderweg bezoek je Pucara, een belangrijk centrum voor de landbouw en de weeftechniek. De tocht gaat verder over de hoogste pas van de dag, La Raya, op 4.300 meter hoogte. Daarna bezoek je Rachi, waar het Inca heiligdom is, gebouwd ter ere van de god Wiracocha en trek je naar de koloniale stad Andahuaylillas met zijn beroemde kerk San Pedro de Andahuaylillas die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt.
Dag 11
CUSCO
Je maakt een rondrit door Cusco, de stad die de Inca’s de ‘Navel van de Wereld’ noemden. Je wandelt door de eeuwenoude straatjes en bezoekt de tempel van Koricancha, de symbolische kathedraal aan het hoofdplein van de stad. Je vervolgt je tocht met een trip naar 4 ruïnes; Sacsayhuaman, Qenqo, Pucapucara en Tambomachay.
Dag 12
CUSCO - SACRED VALLEY - CUSCO
Vandaag dwaal je eerst door de straten van de stad Chincheros, een authentiek Andisch dorp waar je de koloniale kerk bezoekt.
Je gaat verder langs de zoutvelden van Maras en de eindeloze terrassen waar de zoutvoorraden zijn opgeslagen. De bronnen waaruit het zout wordt gewonnen, werden al gebruikt in het pre-Inca tijdperk. De grote verscheidenheid aan kleuren, ontstaan door de reflectie van de zon op de zoutvelden, is magnifiek. Je leert ook hoe de Inca’s werkten en hulpmiddelen ontwikkelden.
Na de middag bezoek je een Incavesting en de citadel van Ollantaytambo. Dit fort werd gebouwd als bescherming van de vallei tegen aanvallen van stammen uit de laaglanden in de jungle. Later, in 1537, boden de Inca’s hier weerstand tegenover de troepen van Hernando Pizarro.
Dag 13
CUSCO - MACHU PICCHU - CUSCO
’s Morgensvroeg neem je de trein naar Aguas Calientes en reis je verder met de bus naar Machu Picchu, The Lost City of the Inca’s, op de top van de berg met dezelfde naam. Je neemt een kijkje in de verschillende delen van de stad, de landbouwzone en de bebouwde zone met tempels en woningen en je wandelt door de Intihuatana, de zonnewijzer, uitgehouwen in steen. Je neemt de trein terug naar Cusco.
Dag 14
LIMA
Vlucht naar Lima met aansluiting terugvlucht naar huis.

Praktische info

zomer -7, winter -6
Spaans
Internationale reispas
Peruaanse sol (PEN)
mei tot en met oktober met juni tot en met augustus als piekmaanden
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Lang geleden was Chan Chan, gelegen aan de Peruaanse Pacifische kust, de hoofdstad van het precolombiaanse Chimú-rijk. Het complex van klei is rond 1300 voor Christus gebouwd en was destijds een van de grootste steden ter wereld. Chan Chan bestond uit negen autonome districten die elk door een eigen leider werden geregeerd. In ieder district waren begraafplaatsen met uitgebreide collecties juwelen en keramische objecten.
Chan Chan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De ruïnes behoren tevens tot bedreigd erfgoed vanwege de effecten van de klimaatverandering.

De omgeving

Maras
DE CONDOR: KONING VAN PERU
Cusco
Machu Picchu

Ervaring van een medereiziger

Peru is ons ongelooflijk bevallen. Het is een land met veel kanten. De bijzondere geschiedenis, de uitzonderlijke natuur, maar bovenal de stad Lima wist ons te verrassen. Gelegen aan de moie kust is zowel de oude als de nieuwe stad een echte aanrader. Bedankt voor de tip!

Bekijk ook eens  #actief    #expeditie  
Ecuador & Galápagos


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #cultuur    #landschap  
Myanmar


  #cultuur    #strand  
Colombia
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten