Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2155
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #cultuur    #strand    #familie    #safari  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Zuid-India

Deze reis voert je door twee Indiase deelstaten. In Tamil Nadu aan de Oostkust zijn er prachtige hindoetempels waar je de oude Indiase cultuur opsnuift. Je bezoekt de indrukwekkende gouden stad met duizend tempels en Arjuna’s boetedoening, het grootste basreliëf ter wereld. Proef de inheemse sfeer in de bekende tempelstad Madurai, ook bekend als stad van de feesten en laat je meevoeren langs vele oude architectonische juweeltjes. In de deelstaat Kerala geniet je van de langgerekte stranden, de diepgroene tropische jungle en de kuddes wilde olifanten in het Periyar Nationaal Park. Op de Backwaters kun je de schoonheid vanop het water verkennen met een houseboat. Schitterende zonsop- en ondergangen verzekerd!

Hier komt de map

Dag 1
CHENNAI
Aankomst in Chennai waar de gids je opwacht.
Dag 2
CHENNAI
Stadsrondrit in Chennai waar je kennis maakt met koloniale gebouwen en hindoetempels. Je bezoekt het Fort St. George, de eerste Britse nederzetting, de St. Mary Church, de oudste kerk in India en eerste Anglicaanse Kerk in Azië en je sluit af met het Marinastrand.
Dag 3
CHENNAI - KANCHIPURAM - COVELONG
Vertrek naar Kanchipuram, een van de 7 heilige steden van India, ook ‘Gouden Stad met 1.000 Tempels’ genoemd. Je bezoekt de prachtige tempels Kalisanatha en Ekambaresh. Verder naar Covelong.
Dag 4
COVELONG - MAHABALIPURAM - PONDICHERRY
Vandaag vergaap je je aan de tempels van Mahabalipuram: de 5 rathas, de Tempel van de Kust, en Arjuna’s Boetedoening, het grootste bas-reliëf ter wereld. Daarna trek je verder naar Pondicherry, een oude Franse enclave in India. Wandeling op de promenade en in het Frans aandoende stadscentrum.
Dag 5
PONDICHERRY - CHIDAMBARAM - GANGAIKONDACHOLAPURAM - DARASURAM - THANJORE
Vertrek naar Thanjore. Onderweg bezoek je de tempels van Chidambaram en Gangaikondacholapuram, gewijd aan Shiva. Je gaat verder naar Darasuram en naar de bronscollectie in het paleis van Thanjore.
Dag 6
THANJORE - TRICHY - MADURAI
Bezoek aan de Brideshwara Tempel of ‘Grote Tempel van God’, waarschijnlijk de grootste tempel ooit in India gebouwd. Verder naar Trichy met een bezoek aan de Sirangam tempel, het grootste tempelcomplex van India bestaande uit 7 tempelgangen en 22 gopurams. Daarna gaat het naar Madurai, waar je ’s avonds een klank- en lichtspel bijwoont.
Dag 7
MADURAI
Bezoek aan de Minakshitempel, een voorbeeld van een Zuid-Indiase tempelstad. ‘s Middags is er vrije tijd om Madurai te verkennen, met zijn vele bazaars en marktjes.
Dag 8
MADURAI - PERIYAR
Vertrek naar Periyar. Je bezoekt een kruiden-tuin en je maakt een boottocht op het meer. Het natuurreservaat rond het grote kunstmatig aangelegde meer is bekend om zijn grote kuddes wilde olifanten, buffels en herten, en ook om de grote verscheidenheid aan vogels.
’s Avonds maak je kennis met de Kathakali-dansen, de typische dansen van Kerala.
Dag 9
PERIYAR - KUMARAKOM
Vandaag verlaat je de tempelstaat Tamil Nadu en ga je naar de prachtige natuur van ‘Gods own Country’, Kerala. Onderweg passeer je de theeplantages en bezoek je een bloemenkwekerij.
Dag 10
Vrije dag
Je kunt deelnemen aan verschillende excursies: een wandeling naar het nabijgelegen dorp, bezoek aan een vogelreservaat, typische ‘afternoon tea’, een boottocht naar de zonsondergang op het meer, enz. Of je gaat je eigen gang. Zo kun je een boot huren om te gaan vissen of varen op het meer.
Dag 11
KUMAROKOM - HOUSEBOAT
Je vertrekt met een houseboat over de backwaters naar Allepey. Onderweg kun je genieten van de zalige rust op het water.
Dag 12
HOUSEBOAT - COCHIN
Je gaat van boord in Allepey en verder naar Cochin.
Dag 13
COCHIN
Bezoek aan de historische stad met o.a. de Franciscuskerk, het Hollands Paleis, een Joodse synagoge, enz.
Dag 14
COCHIN
Vrije tijd tot aan je transfer voor je vlucht naar huis.

Praktische info

zomer +3.5, winter +4.5
Hindi, Engels
Internationale reispas, visum
India Rupees (INR)
Van december tot en met februari, het blijft heet en droog tot mei, daarna volgen de moesson regens, en deze duren meestal tot eind oktober, begin november.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

De tempel ter ere van de godin Minakshi, de incarnatie van de hindoegodin Parvati, is een van de weinige heiligdommen in India die aan een vrouwelijke godheid is gewijd. Vanwege haar perfect gevormde ogen wordt Minakshi, een vruchtbaarheids- en liefdesgodin, de ‘godin met de vissenogen’ genoemd. Het gebouw ligt in het hart van Madurai en is een van de grootste hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld. Het 50 meter hoge bouwwerk wordt niet voor niets beschouwd als het hoogtepunt van de Zuid-Indiaanse architectuur. De Minakshitempel is bedekt met 33.000 kleurrijke beelden van hindoeïstische goden, godinnen en mythologische wezens. De beelden worden met de hand gemaakt in een dorp net buiten Madurai. Ze vormen de belangrijkste inkomstenbron in de regio.

De omgeving

WILDE OLIFANTEN
Theeplantages
Houseboat
Kanchipuram
Rickshaw
Shiva Statue
ARJUNA’S BOETEDOENING
DE MINAKSHITEMPEL IN MADURAI

Ervaring van een medereiziger

Wat een reis, wat een avontuur.  Het was onze eerste verre reis wat in eerste instantie toch wat vragen en onzekerheden met zich meebrachten. Maar deze werden meteen teniet gedaan, dankzij het gedetailleerde dag tot dag programma. We moesten ons werkelijk over niets zorgen maken. Voor excursies werden we opgehaald door onze privéchauffeur. Met al onze vragen konden we terecht bij een contactpersoon die de Engelse taal perfect beheerst. Dergelijke zorgenloze reizen smaken naar meer. Bedankt Horizon Select.

Bekijk ook eens  #cultuur    #steden  
Noord-India


  #cultuur    #expeditie  
Peru


  #natuur    #watervallen  
Argentinië


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #actief    #yoga  
Herbronnen in Kerala
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten