Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 4555
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #watervallen    #natuur    #actief    #glamping    #safari  
@Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Botswana

Botswana is hét land van de safari. Met zijn overvloed aan wild en ongerepte landschappen is Botswana een van de best bewaarde stukken wildernis op onze aardbol. De natuur is puur, met grote contrasten tussen de enorme hoeveelheid water van de Okavango delta, de grootste inlandse delta ter wereld, en de dorre zoutvlaktes en kale gronden van de Makgadikgadi zoutpannen. In Botswana leeft de grootste populatie olifanten ter wereld, meer dan 120.000.
De meeste leven in Chobe National Park. Ga mee op avontuur in de vele nationale parken waar je the big 5 kan tegenkomen en de vrijheid ervaart van het wildleven in Afrika. Het ultieme safarigevoel beleef je in Botswana. Na de rondreis kun je terug naar huis maar er is ook een mogelijkheid om nog wat langer te genieten van de natuurpracht in Zambia en Zimbabwe.

Hier komt de map

Dag 1
Aankomst in MAUN
Je vliegt naar Maun, de derde stad van Botswana en een bekende halte op de route van vele rondreizen door het land. Van hieruit ga je met een klein vliegtuig verder en beland je in Machaba Camp, Khwai Community Area.
Dag 2
OKAVANGO DELTA
Maak je op voor een rasechte safari in de majestueuze Okavango Delta. Je kunt in een open landcruiser rondreizen of in een mokoro, de traditionele houten boot van de regio. Onderweg kom je gegarandeerd een hoop dieren tegen. Nijlpaarden, maar er is ook een grote kans dat je olifanten kunt spotten.
Dag 3
NXAI PAN NP
Vlucht naar het Nxai Pan NP, dit park ligt ten Noorden van het Makgadikgadi Pans National Park (zoutpannen) aan de doorgaande weg tussen Nata en Maun. Vooral in de regentijd is een bezoek aan het Nxai Pan National Park zeer de moeite waard. Aangezien het park op de grens tussen de Kalahari en de meer noordelijke parken ligt vind je in dit park zowel pure woestijn dieren als de Gemsbok en Springbok maar ook antilopen die niet in de Kalahari voorkomen zoals de Impala. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van voedsel en water. Andere dieren die je kunt zien in dit wildpark zijn olifanten, giraffes, zebra en natuurlijk de diverse roofdieren zoals de leeuw, luipaard en gevlekte hyena.
Dag 4
KASANA - CHOBE CHILWERO
Je vertrekt, opnieuw met een klein vliegtuigje, naar Kasane. Van hieruit reis je door naar het schitterende nationale park Chobe Chilwero. Het reservaat grenst aan Chobe Nationaal park waar de grootste olifantenpopulatie ter wereld leeft.
Dag 5
CHOBE CHILWERO
Je gaat de hele dag op safari. Maak je op voor een ontmoeting met buffels, olifanten, antilopen, nijlpaarden, giraffen maar ook roofdieren zoals de leeuw, de hyena en het luipaard.
Dag 6
KASANE - MOSI-OA-TUNYA NP
Je keert terug naar Kasane en je reist door naar het Mosi-oa-Tunya Nationaal park, hier maak je een trip naar de machtige Victoria watervallen en eindig je de dag met een cruise bij zonsondergang. Je kunt ook begeleide natuurwandelingen doen en een bezoek brengen aan het stadje Livingstone en het museum.
Andere activiteiten zoals een helikoptervlucht, tocht met jet-boot, rafting, kunnen voor jou geboekt worden.
Dag 7
Livingstone
Vlucht naar Livingstone luchthaven. Terugvlucht naar huis.

Praktische info

Zomer geen, winter +1
Engels, Setswana
Internationale reispas
Botswana Pula (BWP)
Van april tot en met oktober. Deze maanden vallen in de droge periode, waardoor je in veel gebieden en regio's een onvergetelijke safari kunt beleven. Met september als voorkeur, warmere temperaturen, en minder druk
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Chobe is het eerste nationale park van Botswana en heeft de meeste dier- en plantensoorten. Met 10.698 km2 is Chobe het tweede grootste park van het land, de olifantenpopulatie wordt geschat op zo’n 120.000 dieren. De Choberivier, die aan de noordkant van het reservaat stroomt, is een geliefde drinkplaats voor de olifanten. Daarnaast vind je er een uitgebreide schat aan diersoorten, waaronder de krokodil en het nijlpaard. De Chobe rivier komt bij het dorpje Kasane samen met de rivier Zambezi. Hier vloeien beide rivieren samen verder als de Zambezi, richting Victoria Falls. De enorme watervallen werden in de 19e eeuw ontdekt door David Livingstone en werden vernoemd naar de toenmalige Engelse koningin. De watervallen zijn de breedste van Afrika, met een watergordijn van 1.708 meter breed en 100 meter hoog. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand.

De omgeving

MACHABA CAMP, DE ULTIEME SAFARI
Maun
Machaba
WATERPRACHT IN OKAVANGO DELTA

Ervaring van een medereiziger

Voor onze huwelijksreis wilden we graag een wildsafari maken. Onze reisagent raadde ons een rondreis in Botswana aan, opgemaakt door Horizon Select. Omdat ons huwelijk al veel voorbereiding vroeg, hebben we ons volledig laten bijstaan bij het plannen van het programma. De reis was gewoonweg magisch! Bij aankomst kregen we als pasgetrouwd koppel al meteen een verrassing. Ook tijdens de excursies stond romantiek voorop. De helikoptervlucht was de kers op de taart. Wij raden iedereen aan om voor die bijzondere reizen contact op te nemen met Horizon Select.

Bekijk ook eens  #safari    #strand  
Tanzania


  #natuur    #watervallen  
Argentinië


  #beestig    #walvis  
Madagaskar


  #cultuur    #watervallen  
Thailand - Laos
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten