Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2875
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #watervallen    #natuur    #cultuur    #strand    #volkeren  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Thailand - Laos

Als je Thailand en Laos combineert, krijg je het beste van twee werelden: het bruisende Thailand met zijn witte zandstranden en magnifieke tempels en de ongerepte natuur van Laos. In Bangkok vaar je over de Koningsrivier en bezoek je het schitterende tempelcomplex Wat Arun. Je verdiept je verder in de cultuur en geschiedenis bij de fantastische tempelruïnes van Ayutthaya en bij de vele andere boeddhistische heiligdommen van het land. Voor wie durft staat er een degustatie van gegrilde insecten op het menu!
Als je oversteekt naar Laos staat je een cruise op de machtige Mekongrivier te wachten en maak je kennis met de lange rijen monniken in Luang Prabang. Geniet van de schitterende zonsondergangen, de natuur en de mystieke sfeer van Laos en Thailand. Vergeet zeker de kleurrijke drijvende markten van Bangkok niet!

Hier komt de map

Dag 1
BANGKOK
Aankomst in Bangkok waar de gids je opwacht.
Dag 2
BANGKOK
Uitstap met een traditionele boot naar de Klongs van de Chao Praya of Koningsrivier met bezoek aan Wat Arun en een wandeling op de bloemenmarkt.
Stop aan een tempel waar je de ceremonie van het voederen van de meerval kan meemaken, een vereerde vis in Thailand.
Dag 3
AYUTTHAYA - ANGTONG - LOPBURI - PHITSANULOK
Vertrek naar Ayutthaya, oude hoofdstad (14e eeuw) van Siam, met tempelcomplexen die getuigen van een rijk cultureel verleden. De site is geklasseerd door de UNESCO. Bezoek aan Wat Phra Mongkhon Bophit, waar de grootste bronzen Boeddha van het land staat. Bezoek aan Wat Phra Si Sanphet, Koninklijke tempel uit de 15e eeuw, bewaakt door 3 cheddi’s en aan Wat Lokaya Sutharam met een liggende Boeddha met een lengte van 42 meter lang.
Verder naar Angthong, een klein dorp in-gesloten tussen de rijstvelden en de rivieren. Verder naar Lopburi, voor een bezoek aan de Tempel van de Heilige apen. 
Aankomst in Phitsanulok op het einde van de namiddag. Nachtelijke rit met een cyclo-pousse en voor de liefhebbers volgt een degustatie van een grote specialiteit van de regio, gegrilde insecten.
Dag 4
SUKHOTHAI - CHIANG MAI
Verder naar het historische park Sukhothai (op werelderfgoedlijst UNESCO). Bezoek aan de belangrijkste getuigenissen uit de 18e eeuw: Wat Mahathat en Wat Sra Sri. Verder naar Chiang Mai.
Dag 5
DOI SUTHEP - SANKHAMPHAENG
Bezoek aan Doi Suthep, gelegen op 1.601 meter, en een van de grootste boeddhistische heiligdommen van het land. Van hieruit heb je een prachtig zicht op Chang Mai. Bezoek aan het dorp Sankhamphaeng, centrum voor de ambachtslieden van het noorden. ’s Avonds is er een dansvoorstelling door de etnische minderheden van de streek.
Dag 6
CHIANG MAI - CHIANG RAI
Je gaat naar de kleurrijke markt van Mae Malai. Bezoek aan een orchideeënkwekerij met 1.300 inheemse soorten. Verder naar Chiang Rai.
Dag 7
CRUISE NAAR PAKBENG
Je gaat naar Chiang Khong om er de grens Thailand – Laos over te steken. Daarna vertrek je voor een cruise op de Mekong rivier, richting Luang Prabang. Tijdens de boottocht wordt gestopt op verschillende plaatsen om kennis te maken met de manier van leven van de bewoners langs de rivier. De oevers zijn bezaaid met hun huisjes in hout en bamboe. Aankomst in Pakbeng.
Dag 8
CRUISE NAAR LUANG PRABANG
Wandeling op de markt van Pakbeng, daarna gaat de cruise verder. Tijdens de cruise wordt nog gestopt bij een dorp van de etnische minderheid, de Hmong, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-China. Aankomst in Pak Ou en bezoek aan de grot van de duizend Boeddha’s. De inkom van de grot is verborgen in de rotsen aan de oever van de rivier. In de grot bevinden zich duizenden boeddhabeelden, in de loop der tijden geplaatst door pelgrims. Bezoek aan een fabriek waar de traditionele rijstbrandewijn wordt gestookt. Aankomst in Luang Prabang, geklasseerd als wereld-erfgoed door de UNESCO.
Dag 9
LUANG PRABANG
Bezoek aan het oude Koninklijk Paleis, nu omgebouwd tot Nationaal Museum. Hier vind je de Pra Bang, de Boeddha die zijn naam gegeven heeft aan de stad. Bezoek aan Vat Mai, vroeger de tempel van de Koninklijke familie. Bezoek aan Vat Sene, die door de gouden gevel onmiddellijk de aandacht naar zich toe trekt. Bezoek aan Vat Xieng Thong, het religieus zinnebeeld van Luang Prabang en voornaamste symbool van het boeddhisme in Laos. In de namiddag bezoek aan Vat Visoun, Vat Aham en Vat That, waar veel feesten doorgaan ter ere van Boeddha. Met zonsondergang naar Mount Phousi, vanwaar je een prachtig zicht hebt over de stad en de Mekong. Wandeling op de markt van Hmong.
Dag 10
LUANG PRABANG - KUANG SI
Bij zonsopgang kun je lange rijen monniken zien vertrekken uit de pagode, op bedeltocht naar voedsel en offergaven langs de huizen van de gelovigen. Dit is een authentiek gebeuren dat iedere dag plaatsvindt. Daarna gaat de rit naar de watervallen Kuang Si. Terug naar Luang Prabang met onderweg nog een stop aan het traditionele dorp Ban Xom waar de wevers bezig zijn met hun kleurrijke zijden stoffen, en in Ban Hatkoing, waar rijst papier wordt vervaardigd. ’s Avonds kun je genieten van traditionele dansen.
Dag 11
BAN CHAN - VIENTIANE
Na een boottocht van een tiental minuten bereiken we het kleine dorpje Ban Chan, gekend voor zijn pottenbakkers, fabricatie van keramiek en bakstenen.
In de namiddag vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Vientiane.
Dag 12
VIENTIANE - BANGKOK
In de voormiddag bezoek aan Thong Khan Kham en bezoek aan Ho Pra Kéo. In de namiddag bezoek aan That Luang. Wandeling rond Patuxai, een kleine triomfboog aan het uiterste noorden van de Lane Sang straat. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Bangkok.
Dag 13
BANGKOK - DRIJVENDE MARKTEN - PALAIS ROYAL
Je maakt kennis met de handelaars in hun kleine bootjes, volgestouwd met fruit en groenten.Je bezoekt het Koninklijk Paleis, Wat Phra Keo met de smaragden Boeddha, de meest vereerde voorstelling van Boeddha in Thailand, en Wat Po met de gigantische liggende Boeddha. Vertrek naar Damnoen Saduak. Onderweg bezoek aan een werkplaats waar suiker wordt gemaakt, afkomstig van kokosnoten. Met een prauw breng je een bezoek aan de drijvende markten, door de kanaaltjes naar de paalwoningen.
Dag 14
BANGKOK
Kuier nog even door Bangkok vóór uw terugvlucht naar huis.

Praktische info

zomer +5, winter +6
Thai - Laotiaans of Lao
Internationale reispas, visum
Thaise Bath (THB) - Laotiaanse Kip (LAK)
Van november tot en met maart
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Sukhothai was de allereerste hoofdstad en eerste koningsstad van Thailand. Van de stad zijn nog heel wat ruïnes over. De grootste en belangrijkste tempel is de Wat Mahathat. Het gebouw ligt binnen de oude stadsmuren en bij aankomst in het park zie je de tempel meteen. Het prachtige heiligdom dateert uit de 13e eeuw en wordt omringd door een stenen muur die door de jaren heen flink is afgebrokkeld. Sommige delen zijn in de loop der tijd gerestaureerd. De tempel bestaat uit 198 chedi’s (klokvormige bouwwerken), stenen pilaren en boeddhabeelden in verschillende houdingen. Het nieuwe Sukhothai is een kleine stad gelegen op zo’n 12 kilometer van het oude Sukhothai

De omgeving

AYUTTHAYA
Wat Phra Mongkhon Bophit
Mekong rivier
Luang Prabang
Pakbeng
GROTTEN VAN DE DUIZEND BOEDDHA’S
Luang Prabang
Mount Phousi

Ervaring van een medereiziger

Nog nooit was een bestemming kiezen en de reis boeken zo gemakkelijk. Onze wensen werden perfect vertaald in het dag tot dag programma. Na nog wat kleine aanpassingen werd alles voor ons geregeld. Het enige wat we moesten doen was onze valiezen pakken. Na een zeer comfortabele vlucht lieten we ons over aan onze privé reisgids ter plaatse. We ontdekten plaatsen waar je anders als toerist nooit terecht komt. De cruise op de Mekong rivier was voor ons het hoogtepunt van de reis. Hoewel we ons bij 'cruise' toch iets anders hadden voorgesteld werd dit een onvergetelijke ervaring. Bedankt hiervoor!

Bekijk ook eens  #landschap    #strand  
Indonesië


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #actief    #safari  
Kenia


  #cultuur    #volkeren  
Vietnam - Cambodja
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten