Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 3955
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #cultuur    #strand    #beestig    #walvis  
@Afrika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Madagaskar

Als we één land uniek mogen noemen, is het zonder twijfel Madagaskar. Er zijn veel soorten kameleons, gekko’s en orchideeën die je alleen maar op Madagaskar aantreft.
Madagaskar wordt ook wel het Rode Eiland genoemd vanwege de rode zandstenen formaties in het noorden. Voor de noordoostkust van Madagaskar vind je het eiland Sainte Marie. Dit eiland wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld voor walvisspotters.
In het zuiden vind je Baobab Alley. Dit is een van de meest gefotografeerde plekken van Madagaskar. Een zanderige laan die wordt geflankeerd door de majestueuze grandidier baobab, de grootste en bekendste van de zes endemische baobabsoorten.
Het aanzicht van de baobab bomen met enorme knoestige takken aan de top is inmiddels symbolisch geworden voor Madagaskar.

Hier komt de map

Dag 1
ANTANANARIVO
Aankomst in Antananarivo waar de gids je opwacht.
Dag 2
ANTANANARIVO
Je begint met een citytour in Antananarivo. In de namiddag maak je een uitstap naar Ambohimanga of de ‘Blauwe Heuvel’, ooit de hoofdstad van Madagaskar. Het koninklijk Paleis van Ambohimanga is werelderfgoed van UNESCO en gebouwd volgens het model van de traditionele huisjes uit de 18e eeuw. De site is een heilige plaats voor de Merinabevolking. Rond het paleis bevinden zich prachtige tuinen.
Dag 3
ANTANANARIVO - ANDASIBE
Maak je op voor een trip naar het tropische regenwoud van Andasibe, een van de bekendste natuurreservaten van Madagaskar. Onderweg kom je langs prachtige landschappen en breng je een bezoek aan het reservaat Madagaskar Exotic, gelegen in de vallei van Mandraka, waar je talrijke diersoorten kunt zien.
Na de middag gaat de tocht naar het Vakôna dierenreservaat waar je de endemische Fossa kunt bewonderen, een carnivoor die alleen in Madagaskar voorkomt. Tijdens de wandeling zie je ook veel vogelsoorten, de beschermde Radiatta schildpadden en ook de Boa van Madagaskar. Het is tevens de plaats waar endemische planten groeien zoals de Reizigersboom, het logo van Air Madagaskar. Daarnaast leven er kleurrijke kameleons en Nijlkrokodillen.
Na een korte kano-oversteek kom je aan bij het lemureneiland, waar de gekraagde maki’s je verwelkomen. In het eucalyptuswoud ontmoet je 4 lemuursoorten. ’s Avonds volgt nog een avondwandeling, als de nachtdieren tot leven komen. Maak kennis met de dwergmuismaki, ’s werelds kleinste primaat, en verschillende kameleonsoorten en boomkikkers.
Dag 4
ANDASIBE NATIONAAL PARK
Het park van Andasibe is het meest bezochte regenwoud van het land. Hier kun je de Indri Indri-lemuur en vele andere lemuursoorten bestuderen. Het park telt ook 119 vogelsoorten en 39 reptielsoorten, waaronder 6 kameleon-soorten.
‘s Middags breng je een bezoek aan de Betsimisaraka, de tweede grootste bevol-kings groep van het eiland. Ze leven van koffie, suikerriet, kruidnagel en vanille. Deze stam werd in de 13e eeuw gevormd door een aantal kleinere stammen. Betsimaraka betekent ‘degene die niet splitsen’.
Dag 5
ANDASIBE - ANTSIRABE
Vandaag ben je de hele dag onderweg voor een tocht van 300 km, met een aantal bezoeken en fotostops.
We nemen de RN7 die grotendeels langs het Ankaratra gebergte loopt en ons naar Antsirabe brengt, de mooiste stad van Madagaskar. De rode, laterietkleurige huisjes contrasteren met de groene tinten van de rijstterrassen. Langs de weg zie je de indrukwekkende Merina-familiegraven. Door het aangename contact met de bevolking op de hoogplateaus belooft het een prachtige rit te worden.
Dag 6
ANTSIRABE EN DE VAKINANKARATRASTREEK.
Dit keer gaat de tocht over een aardepiste, door mooie landschappen die getuigen van de vroegere vulkanische activiteit. Je passeert het kratermeer van Tritriva, waarna je verder rijdt naar een Merinadorpje. Met wat geluk kun je onderweg zien hoe de landbouwers op artisanale wijze hun zebukarren bouwen.
In de namiddag bezoek je de Confiserie Artisanale Marcel. Eigenaar Marcel geeft een demonstratie over het maken van snoepjes met vanille-, gember- en kaneelextracten, gevolgd door een degustatie. Vervolgens gaat het naar Mr. Mamy, uitvinder van de miniatuurfietsjes en pousse-pousse. Je trekt verder naar het mooiste gebouw van Madagaskar, het ‘Hotel des Thermes’ uit 1897.
Dag 7
ANTISARABE - SAHAMBAVY
In de provincie Fianarantsoa leven de Betsileo, de rijstspecialisten met hun indrukwekkende rijstterrassen. Na een bezoek aan een houtsnijwerkatelier in de artisanale stad Ambositra ga je naar de kleurrijke markt. ‘s Middags rijd je door het meest indrukwekkende deel van de hoogplateaus waar de enthousiaste Betsileo-kinderen, met hun typische haartooi en klederdracht, je bij elke stop verwelkomen met een brede glimlach.
Dag 8
SAHAMBAVY (FIANARANTSOA) - RANOMAFANA - SAHAMBAVY
Maak je op voor een nieuwe dag vol natuur. ’s Morgens bezoek je het Ranomafana Nationaal Park, een ware jungle waar je kennis maakt met 12 lemuursoorten, 115 vogelsoorten, 90 vlindersoorten, 98 amfibiesoorten en 62 reptielsoorten. Het park telt ook nog duizenden endemische plantensoorten waaronder een groot aantal varens, medicinale planten en orchideeën. Na de wandeling keer je terug naar het dorp Ranomafana.
Dag 9
SAHAMBAVY - FIANARANTSOA - ISALO
Na een bezoek aan het hart van de Betsileo-stam, gaat de trip verder naar Ambalavao. Tijdens de laatste kilometers is er tijd voor fotostops. In het ecologisch dorpsproject Anja kom je in het reservaat van de ringstaartmaki’s. ’s Middags rij je door naar Isalo. Je passeert ‘La Porte du Sud’, waar het klimaat en de vegetatie beginnen te veranderen; het wordt steeds warmer en droger. Je passeert Ihosy, de hoofdstad van de beruchte Barastam. Dan klimt de weg naar het vlakke plateau de l’Horombe en iets later kom je aan in het Colorado van Madagaskar, ‘het massief van Isalo’.
Dag 10
ISALO NATIONAAL PARK
De dag wordt volledig gewijd aan het Isalo Nationaal park, een geërodeerd zandsteenmassief uit het Jurassic tijdperk. Er leven 7 endemische lemuursoorten en 86 vogelsoorten waaronder de Bensoni rotsmerel, die nergens anders ter wereld te zien is. Er groeien ook 400 verschillende plantensoorten zoals de bekende Olifantsvoeten, de Kalanchoë’s en verschillende Aloë’s. Als afsluiter ga je naar ‘La fenêtre de l’Isalo’ voor een prachtige zonsondergang.
Dag 11
DE SAFFIERMIJNEN VAN ILAKAKA
Madagaskar staat bekend om zijn edelstenen en halfedelstenen. Op het Rode Eiland zijn 3 van de 4 edelstenen te vinden: smaragd, robijn en saffier. Tijdens de uitstap in het hartje van de saffierindustrie maak je een wandeling naar de saffiermijnen, waar je kunt zien hoe de lokale bevolking te werk gaat. Daarna ga je verder naar het Nationaal Park van Zombitse Vohibasia, een geïsoleerd woud met een typische fauna en flora, zoals de baobabs en wolfsmelkachtigen (euphorbaceae), in het midden van een extreem droge vlakte. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen want het park telt maar liefst 47 procent van de endemische vogelsoorten.
Er leven ook 8 lemuursoorten, waaronder de Verreaux Sifaka’s, een zeldzame en zeer mooie soort.
Dag 12
ISALO - IFATY
Op dit deel van het eiland zijn de landschappen weer helemaal anders. Ze variëren van kale, uitgestrekte vlaktes tot compact stekelwoud naarmate je de havenstad Tuléar nadert. In Tuléar eindigt de verharde weg, wat betekent dat we het asfalt verlaten om het ‘ruige’ Madagaskar binnen te rijden. Hier begint het avontuur! De ruwe zandpiste die Tuléar met Ifaty verbindt is slechts 30 km lang, maar we doen er meer dan een uur over.
Dag 13
IFATY
Vandaag trek je met de motorboot naar een van de mooiste vissersdorpen van de zuidwestkust van Madagaskar. In het kleur-rijke dorp zie je hoe de Vezo-bevolking haar prachtige vissersprauwen maakt. Hierna vaar je terug naar Ifaty, waar een heerlijke vis- en zeevruchtenschotel op het programma staat. In de namiddag keer je terug naar je hotel via de lagune van Ranobe in een traditionele Vezo vissersprauw.
Dag 14
IFATY - TULEAR - ANTANANARIVO
Eerst strek je de benen tijdens een wandeling in de botanische en ornithologische tuin van Reniala (koningin van het woud = de baobab). Hier vind je naast de verschillende endemische planten ook veel vogelsoorten, waaronder de Afrikaanse hop, enkele Vangasoorten of zwarte papegaaien.
In de namiddag vertrek je naar Tuléar voor de vlucht naar Antananarivo en zo verder naar huis.

Praktische info

zomer +1, winter +2
Malagasy, Frans
Internationale reispas, visum
Ariary (MGA)
April tot oktober, hier heb je weinig neerslag, en zijn de temperaturen het zachtst, met gemiddelden van 25 graden.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Isalo Nationaal park wordt het mooiste park van Madagaskar genoemd en als je er bent, begrijp je meteen waarom. In het gebied van 800 vierkante kilometer kun je de beroemde ringstaartmaki’s spotten, in tropische oases zwemmen en dwaal je van de felgroene rijstterrassen naar de grillige rotsmassieven, bekend als het ‘Colorado van Madagaskar’.
De belangrijkste kloven zijn de Canyon des Rats (muizenkloof) en de Canyon des Singes (apenkloof), ook bekend als de Canyon des Makis (makikloof), omdat er – hoe kan het anders – veel maki’s te zien zijn.

De omgeving

Isalo Nationaal park
Antananarivo
ALLÉE DES BAOBABS:  DE REUZEN VAN MADAGASKAR
ISALO NATIONAAL

Ervaring van een medereiziger

Als ervaren reizigers stond Madagascar al een tijdje op onze bucket list. De individuele rondreis, helemaal aangepast aan onze wensen en met prvéchauffeur bleek achteraf helemaal ons ding. Naast de fantastische reis zijn we zeer tevreden over de support en bereikbaarheid van Horizon Select. Want reizen is tochh steeds een avontuur. Blij dat we hierin de juiste begeleiding kregen. 

Bekijk ook eens  #safari    #self drive  
Zuid-Afrika


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #landschap    #strand  
Indonesië


  #beestig    #natuur  
Madagaskar
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten