Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 7195
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #natuur    #wijn    #vulkaan    #actief    #avontuur  
@Latijns-Amerika
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Chili

Nergens in Latijns-Amerika vind je grotere extremen qua natuur. van onherbergzame woestijn in de Maanvallei, majestueuze vulkanen met actieve geisers in El Tatio, de gletsjers van Balmaceda en impressionante zoutvlaktes in Atacama tot ondoordringbare junglegebieden met torenhoge watervallen. De natuurpracht van Chili is overweldigend en zal je niet vlug vergeten.
Het land biedt een perfecte mix van natuur en cultuur. De drukte van Santiago staat er in schril contrast met de authentieke bergdorpjes. Maar waar je ook komt in Chili, hier word je met de glimlach ontvangen. Laat je culinair verrassen met een gerecht, gekruid met de nationale trots van het land, de chili peper en geniet daarbij van een van de heerlijke wijnen van eigen bodem.

Hier komt de map

Dag 1
SANTIAGO
Aankomst in Santiago de Chile waar de gids je opwacht.
Dag 2
SANTIAGO
Vandaag ontdek je Santiago. Op het programma staan onder meer de San Francisco Kerk (gebouwd tussen 1572 en 1618), de paardenrenbaan “Club Hípico”, die beschouwd wordt als een van de mooiste renbanen in Zuid-Amerika en het Palacio de la Moneda, de huidige zetel van het Gouvernement. Aan de Plaza de Armas, het hoofdplein van Santiago, bezoek je de Iglesia Catedral (Kathedraal), Correo Central (Hoofd Postgebouw) en het Municipalidad de Santiago (Stadhuis).
Je steekt de Mapocho rivier over naar de residentiële districten van Santa María de Manquehue, Vitacura en Las Condes. Op de terugweg passeer je door Providencia, het commerciële centrum en ga je naar San Cristobal Hill, die jou een prachtig zicht over de stad en de Andes garandeert.
Dag 3
VALPARAISO - VINA DEL MAR
Rit naar de kuststad Valparaiso. Onderweg passeer je de Casablanca Vallei (wijngaarden). Valparaíso is gebouwd op 42 heuvels, en gekend voor zijn veelkleurige huizen met hun speciale architectuur, smalle steegjes en kabelsporen. Je rijdt ook nog door de rijkere zusterstad Viña del Mar, het Knokke van Chili, met zijn residentiële wijken, bloemenhorloge en casino.
Dag 4
CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Calama. Transfer naar San Pedro de Atacama, een klein koloniaal stadje in het hart van de Atacama Woestijn, een van de droogste woestijnen ter wereld.
In de late namiddag ga je naar Moon Valley, een vallei met eigenaardige geologische formaties, voor een onvergetelijke zonsondergang.
Dag 5
SAN PEDRO DE ATACAMA
Vandaag bezoek je het archeologisch museum Father Le Paige (vernoemd naar de Belgische missionaris die het oprichtte) voor een overzicht van 11.000 jaar evolutie van de Atacamische cultuur. Bezoek aan het dorp San Pedro, de kerk en de archeologische site van Quitor.
Verder naar de Atacama zoutwoestijn met bezoek aan Salar en de Chaxa Lagune, bevolkt door duizenden flamingo’s. Wandel door het kleine stadje Toconao met zijn kerk, een van de oudste van de streek.
Dag 6
TATIO GEYSERS - CALAMA
’s Morgens vroeg trek je naar de Tatio Geysers (4.000 m hoogte) waar je getuige bent van deze vulkanische activiteit.
Op de terugweg naar Calama bezoek je Caspana en de vruchtbare valleien tussen de gebouwen in Lipariet met hun typische ‘modder’daken. Op de weg naar de authentieke dorpjes Toconce en Vegas de Turi, passeer je ook nog Chiu-Chiu (oude kerk) en Lasana (Inca Pukara – kleine ruïne).
Dag 7
CALAMA - SANTIAGO
Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Santiago. In de namiddag bezoek je een traditionele wijnkelder (Cavas del Raco).
Dag 8
ISLA NEGRA
Vertrek naar Isla Negra (zwart Eiland). Je bezoekt er het als museum ingerichte huis van Pablo Neruda, winnaar van de Nobelprijs van literatuur. Je brengt ook een bezoek aan de ‘Pura Caballo’ farm, waar het Chileens raspaard gekweekt wordt en waar je tijdens een rodeo een demonstratie krijgt van de wendbaarheid van dit paard.
Dag 9
PUNTA ARENAS - PUERTO NATALES
Vlucht naar Punta Arenas Airport in Patagonië en verder naar Puerto Natales, met onderweg de typische pampasteppes van Magallanes.
Dag 10
BALMACEDA - SERRANO
Vertrek per boot langs de kleine baai van Ultima Esperanza (de Laatste Hoop) naar de gletsjers van Balmaceda en Serrano, waarlangs je kolonies aalscholvers en zeewolven tegenkomt. Tijdens een wandeling in de buurt van de Serrano gletsjer, kan je de indrukwekkende ijsmassa bewonderen.
Dag 11
TORRES DEL PAINE
Vandaag ga je naar het Torres del Paine Nationaal park, waar je de Amarga Lagoon en Lake Pehoé bezoekt, met een prachtig zicht op Masiso del Paine, Almirante Nieto en de Torres del Paine. Tijdens de rit ernaartoe kan je genieten van de fauna van deze klimaatzone. Je kan er kuddes guanacos (lama’s), nandu (Patagonische struisvogels), vossen, chingues (uiterst zeldzame poema), caiquenes (Patagonische ganzen), zwarthalszwanen, flamingo’s, condors en arenden spotten.
Dag 12
PUNTA ARENAS
Transfer naar Punta Arenas met onderweg speciale Patagonische BBQ lunch in een Estancia. Bezoek aan Punta Arenas en aan het Menendez Braun Museum.
Dag 13
PUNTA ARENAS - SANTIAGO
Vlucht naar Santiago. In de namiddag bezoek je ‘Pueblo Los Domenicos arts and crafts center’.
Dag 14
SANTA CRUZ
Vandaag staat Colchagua Valley, het hart van de Chileense wijnproductie op het programma. Je bezoekt er 2 toppers van wijndomeinen, die wijnen produceren die vooral voor de export bestemd zijn. Je kan er een kijkje nemen in de installaties en de kelders.
In de namiddag bezoek je het domein Vino Santa Cruz met het Planetarium en het museum.
Je eindigt de dag met een bezoek aan het “Casa de los espiritus” (House of the spirits, Huis van de geesten) waar op artisanale wijze likeuren uit lokale fruitsoorten en planten geproduceerd worden.
Dag 15
SANTA CRUZ
In de voormiddag bezoek aan het Colchagua private museum, een van de meest complete private collecties van Chili, waar zowel geologische als archeologische stukken uit de pre-Columbiaanse periode verzameld zijn. Je vindt er ook Zuid-Amerikaanse voorwerpen uit de Inca periode, stukken die gedateerd zijn in de Chileense geschiedenis, alsook land-bouwwerktuigen uit de laatste eeuw. Transfer naar de luchthaven van Santiago voor de terugvlucht naar huis.

Je kan er ook voor kiezen om je verblijf in Chili nog wat te verlengen op een van de idyllische eilanden, of de kans grijpen om naar Paaseiland te vliegen en er de wereld-beroemde Moai (uit vulkanisch gehouwen stenen beelden) te gaan bewonderen. 

Praktische info

zomer-6, winter -4
Spaans
internationale reispas
Chileense Peso (CLP)
Van september tot en met april, al kun je het noorden heel het jaar door bezoeken.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Los Géiseres del Tatio (kortweg el Tatio) is het 2e grootste actief geiserveld van de wereld. Het ligt op 4.200 m hoogte boven zeeniveau, hoog in de Andes. Geisers zijn een typisch vulkanisch verschijnsel waarbij een natuurlijke heetwaterbron (verwarmd door aardwarmte) een mengsel van heet water en stoom de lucht inspuit. In el Tatio vind je maar liefst 80 actieve geisers met uitbarstingen tot wel 6 m hoog.

De omgeving

Moai-beeld (extensie Paaseiland)
Viña del Mar
rotsen
Colchagua Valley

Ervaring van een medereiziger

Wij willen iedereen Horizon Select aanraden en als je geen bestemming weet te kiezen, kies dan voor Chili. Dit is bij ons ongelooflijk meegevallen. Zowel de drukte van de steden als de stille en ongerepte natuur konden ons bekoren. Je moet zeker minimum twee weken kunnen uittrekken om dit land in al zijn pracht te ontdekken. Neem ook de tijd om een wijnboer te bezoeken en lekkere Chileense wijnen te ontdekken. Voor ons - Bourgondiërs - een top ervaring!

Bekijk ook eens  #actief    #safari  
Kenia


  #cultuur    #steden  
China


  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten