Aankomst in Peking waar de gids je opwacht.
Na aankomst in Peking volgt je transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij om uit te rusten na de vlucht, en eventueel al op verkenning te gaan in deze bruisende stad.
Vandaag bezoek je het Zomerpaleis van Yiheyuan dat onder het werelderfgoed van UNESCO valt. De plek was van oudsher een buitenverblijf van verschillende dynastieën keizers, de huidige gebouwen dateren uit de tijd van Cixi, de keizerin-weduwe. Het complex van 70.000 m2 bestaat uit rijk versierde paviljoenen, gaanderijen, woningen en tempels. De trip gaat verder met de typische driewieler (Tricycle) in de Hutongs, de oude wijk van de stad met de Hemelse Brug en talloze kleine straatjes waar je achter de gerestaureerde gevels alles vindt aan antiquiteiten, kunst en kitsch.
Vandaag trek je naar Badaling, zo’n 75 kilometer ten noordoosten van Beijing. Hier vind je het meest bezochte en bekendste deel van de Chinese Muur. Na de middag bezoek je de beroemde Ming-graven, aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven. Hier liggen 13 graven van de Keizers van de Ming- dynastie. Je bereikt deze necropolis langs een bijna 7 kilometer lange weg, aan weerszijden geflankeerd door 36 stenen wachters. De weg begint bij een marmeren poort van 500 jaar oud. Van de laan der dieren kom je in de laan der mensen. Telkens staan er 12 beelden aan beide kanten van de weg. De weg eindigt aan de voet van Chang Ling waar je 2 keizerlijke graven kunt bezoeken.
Je keert terug naar Peking.
Je bezoekt het Tian An Men plein, plein van de Hemelse Vrede, het grootste publieke plein ter wereld. Je vervolgt je trip naar de Verboden Stad, de ‘Keizerlijke Purperen Stad’, gebouwd in het begin van de 15e eeuw. Het complex is 72 hectare groot en herbergt 3 belangrijke paleizen, verschillende residenties, musea en de Keizerlijke tuinen. Daarna maak je een wandeling door Jingshanpark, de voormalige keizerlijke tuin.
’s Middags trek je naar de Tempel van de Hemel, in een uitgestrekt park in het zuiden van Peking. De tempel is een architecturaal staaltje schoonheid door de kleurenharmonie en symboliek. ’s Avonds ga je met de nacht-trein in eerste klas naar Xi’an.
Vandaag gaat de tocht naar de Pagode van de Grote Wilde Gans, de meest beroemde tempel van Xi’an. De pagode is de op één na oudste van China, gebouwd in 589.
Hierna breng je een bezoek aan het machtige Terracottaleger. De 9.099 terracottafiguren zijn als grafgiften meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Vervolgens bezoek je het Historisch Museum van Shaanxi waar je paarden en soldaten uit het Terracottaleger vindt, alsook andere archeologische schatten. Je sluit de dag af met een traditionele dans voorstelling van Soirée Danses Tang.
Het museum ‘Woud van stenen’ is zeker de moeite waard. In de voormalige Confucius-tempel worden tientallen stenen taferelen bewaard.
’s Middags vlieg je naar Guilin waar je samen met een gids de Rieten Fluit Grot bezichtigt. In de grot in het karstgebergte vind je indrukwekkende stalagmieten en Stalactieten.
Dag 8
GUILIN - YANGSHUO - GUILIN
Vandaag geniet je van een cruise op de Li-rivier, deze vlecht zich tussen weelderige, groene rotsformaties door, in geografische termen bekend als karsts. Het bergachtige terrein is bedekt met weelderige bamboe en bossen, en de rivier zelf is een snelweg waarop kleine boten uit de dorpen varen. ’s Middags arriveer je in het traditionele dorpje Yangshuo.
Je vliegt naar Hangzhou. Na de middag bezoek je de uitgesproken boeddhistische stad vol prachtige beelden uit de 10e tot 14e eeuw.
Je vervolgt de trip naar Longjing, bekend om de gelijknamige thee, de drakenbronthee. Hier vind je ook het Theemuseum.
Dag 10
HANGZHOU - SHANGHAI
Je vertrekt met de hoge snelheidstrein naar Shanghai waar je begint met een bezoek aan de Jin Maotoren, een wolkenkrabber van formaat met 87 verdiepingen. De 54e t/m 87e verdieping worden bezet door het exclusieve Shanghai Grand Hyatt hotel. Hier heb je vanaf alle verdiepingen aan de binnenzijde zicht op de hotellobby op de 54e verdieping. Op de 88e verdieping kun je naar de bar Cloud 9, die zich enige tijd de hoogste bar ter wereld mocht noemen.
’s Middags breng je een bezoek aan De Bund, in het Huangpu-district in Shanghai waar je een 1,5 km lange oeverpromenade vindt tussen de Huangpu-rivier en de Zhongshan Road. De promenade loopt van de Waibaidubrug in het noorden tot aan de Yan’an Road in het zuiden en is een van de belangrijkste toeristische attracties in de stad. Je sluit de dag af met een acrobatische voorstelling.
Vandaag kun je je vergapen aan de beroemde Tuin van Mandarijn Yu, gelegen in het hart van de oude stad en aangelegd in de 16e eeuw.
De vele paviljoenen, kunstmatige rotsen, waterpartijen, galerieën en drakenmuren vormen de parels van de architectuur uit de periode van de Ming en Qing dynastie. Hierna gaat het verder naar de Oude Stad, bestaande uit smalle straatjes met verschillende typische houten huizen en winkeltjes. Je vervolgt je trip met een bezoek aan het Shanghai museum, opgericht in 1952 als toenmalige paardenracebaan. Het museum bevat een collectie van zo’n 120.000 oude Chinese voorwerpen. Je vindt er een belangrijke collectie bronzen, die dateren uit de periode van de Strijdende Staten (3e - 5e eeuw voor Christus) tot het begin van de Chinese bronstijd in de 18e eeuw voor Christus, en er zijn 11 zalen met kunst uit de Ming- en Qing-dynastieën.