Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 3475
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #actief    #cultuur    #strand    #landschap    #familie  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Indonesië

Indonesië, land van mystieke tempels, mysterieuze oerwouden, sprookjesachtige stranden, machtige vulkanen en idyllische eilanden. In de stad Ubud hangt de spiritualiteit dik in de straten, rondom kun je eindeloos wandelen langs de rijstvelden en dwaal je door de apenbossen.
Proef de magie van de vele tempels en heiligdommen, maak kennis met de talrijke boeddhistische goden en godinnen en laat je omver blazen door de schoonheid van de vulkanen en de diepgroene jungle. In Prambanan maak je kennis met het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië,
bij het Tobameer leer je over de cultuur van Toba-Batak.
Je komt oog in oog te staan met een orang-oetan in Sumatra. Cultuur, stranden, natuur en vooral avontuur, je vindt het allemaal in dit unieke land.

Hier komt de map

Dag 1
MEDAN
Aankomst in Medan op Sumatra waar de gids je opwacht.
Dag 2
MEDAN
Bezoek aan Medan, de commerciële hub van Noord-Sumatra. Je ziet onder andere het paleis van de sultan en een van de grootse moskeeën van Indonesië. Er zijn in Medan ook veel klengteng of Chinese tempels, die bewijzen dat de Chinezen een prominente plaats innemen onder de stadsbevolking.
Dag 3
BUKIT LAWANG
Na een autotocht langs oliepalmplantages en een krokodillenfarm, bereik je Bukit Lawang, bekend vanwege een van de oudste orang-oetan rehabilitatiecentra van het land. Vlakbij dendert de Bohorok rivier langs de steile hellingen van het Gunung Leuser Nationaal park, nog altijd grotendeels bedekt met on-door dringbare jungle.
In de namiddag bezoek je het orang-oetan- centrum om het voederen van deze indruk-wekkende primaten gade te slaan.
Dag 4
BRASTAGI
Vandaag rijd je naar Brastagi, dwars door de Karo-Batak hooglanden, een bijzonder vruchtbaar vulkanisch plateau dat zich van aan de noordelijke rand van het Tobameer over nagenoeg 5.000 km uitstrekt.
Stop onderweg in een traditioneel Karo-Batakdorp. In dit gebied donderen ook op verschillende plaatsen watervallen naar beneden zoals die van Sikulikap, een paar kilometer voor Brastagi. Brastagi, geflankeerd door twee vulkanen van 2.000 m, heeft een dagelijkse pittoreske markt.
Dag 5
PARAPAT - SAMOSIR
Trip naar Parapat, aan de oever van het reusachtige Tobameer. Onderweg stop je bij de waterval van Sipisopiso, waar het water 120 m de diepte in stort. Verder bezoek je een dorp van Simalungun-Bataks, waar een uitstekend gerestaureerd Batakpaleis staat.
In de namiddag arriveer je in Parapat, gelegen aan het meer van Toba, wellicht een van de grootste en diepste zoetwatermeren ter wereld. Je bezoekt ook het eiland Samosir.
Dag 6
HET MEER VAN TOBA
Boottocht op het meer van Toba. In Tomok ligt de sarcofaag van Raja Sidabutar, de leider van de eerste stam Batakkers die zich vestigde op het eiland. Het belangrijkste decoratieve element is een Singa, half olifant, half buffel, een fantastisch creatuur uit de mythische wereld van Batakkers. Het is een zeldzaam overblijfsel van de barok bewerkte sarcofagen, die vroeger overal in het landschap verspreid lagen. In Simanindo, verder naar het noorden, ligt een goed bewaard antiek Batakhuis waar dagelijks traditionele dansen worden opgevoerd. Daarna keer je terug naar Parapat.
Dag 7
MEDAN - YOGYAKARTA
Vandaag vliegen we naar het naburige eiland Java.
Dag 8
YOGYAKARTA - PRAMBANAN
Citytour in Yogyakarta. Je bezoekt Kota Gede, Yogya’s zilverwijk en de Kraton of het statige sultanpaleis. Rondom de Kraton liggen nauwe steegjes die uitkomen in het Taman Saricomplex, een voormalig feodaal lusthof. Het bevat tal van onderaardse gangen en waterpartijen en werd kort geleden mooi gerestaureerd. In Yogya vind je ook nog een sigarenfabriek uit de koloniale tijd. De tocht gaat verder naar Prambanan, even buiten de stad, een schitterend gerestaureerd mausoleum voor een koning die zich ooit mat met de goden. Een massieve tempel toegewijd aan Shiva, is de blikvanger. Hij ligt centraal en is een van de hoogste gebouwen van deze tempeltuin met meer dan 200 grote en kleinere tempeltjes, schatkamers en schrijnen.
Het hele gebied is een openluchtmuseum met Javaanse antiquiteiten.
Dag 9
BOROBUDUR
Bezoek aan de wereldbekende Borobudur tempel, een van de grootste en meest indrukwekkende Boeddhistische monumenten ooit opgericht door de mens. In de namiddag vrije tijd om nog wat van Yogyakarta te verkennen. ’s Avonds is er een voorstelling van Javaanse dansen.
Dag 10
DENPASAR - CANDIDASA
Vlucht naar Denpasar. Daarna transfer naar Candidasa. Onderweg stop voor een bezoek aan Kerthagosa, goa lawah en het dorp Kusambha.
Dag 11
CANDIDASA - TENGANAN
Je gaat op stap in het oostelijke deel van Bali. Amlapura is een stad met interessante ruïnes, de overblijfselen van een feodaal lustkasteel. Daarna maak je een klim langs mooie rijstterrassen en eenzame dorpjes. Hoog in de bergen bereik je Tenganan, thuis van de Bali-Aga, de oorspronkelijke bewoners van Bali.
Dag 12
CANDIDASA - LOVINA
Bezoek aan een van de belangrijkste heiligdommen van Bali, Pura Beskih, vernoemd naar de Moedertempel. De ceremonies die hier gehouden worden zijn een lust voor het oog en worden bijgewoond door duizenden gelovigen. De tempel is gebouwd tegen de helling van Mount Agung.
Daarna gaat de tocht verder via Suter naar Penelokan. Je hebt prachtige vergezichten over Lake Batur, Gunung Agung, en Mount Batur, een smeulende vulkaan. Voor je Lovinia bereikt, stop je aan Pura Beji, een van de belangrijkste Subak- tempels in Noord-Bali.
Dag 13
LOVINA - UBUD
In de vroege morgen, rond 6 uur vertrek met een vissersboot om dolfijnen te spotten. Daarna maak je een wandeling langs koffie- en kruidnagelplantages in de omgeving van Munduk.
Vervolgens zak je af naar de grote meren in Centraal Bali en maak je een wandeling op de heilige gronden van de Pura Ulun Danu-tempel. Je vervolgt je tocht met een bezoek aan de tempel Tanah Lot. Van hier ga je verder naar het culturele centrum van Bali, Ubud.
Dag 14
UBUD - SAFARI
Je reist met een jeep langs vergeten dorpjes, sprookjesachtige tempels, middeleeuwse steeng roeven, diepe kloven en groene rijst velden. Aan het eind van de namiddag bezoek je nog een mysterieuze tempel in het midden van het woud, met honderden apen.
Dag 15
UBUD
Vrije tijd om Ubud nog verder te bezoeken. Daarna transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Wie wil, kan zijn verblijf op Bali nog verlengen met enkele dagen aan één van de prachtige stranden die Bali heeft.

Praktische info

zomer +6, winter +7
Bahasa Indonesia
Internationale reispas
Indonesische roepia (IDR)
mei tot oktober, dit zijn de droge maanden, maar mei en oktober zijn nog laagseizoen, minder druk en goedkoper om te reizen.
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Tabak was al geïntroduceerd in Java in het begin van de 16e eeuw. Het roken van traditionele sigaren werd al snel populair onder alle lagen van de bevolking, zowel bij mannen als vrouwen. Omdat tabak ook in Europa steeds meer genuttigd werd, zagen de kolonisten grote exportmogelijkheden. Tot vandaag rollen miljoenen sigaren dagelijks uit de Indonesische tabaksfabrieken, hoofdzakelijk voor de lokale markt. Het rollen van sigaren heeft in Indonesië een traditie die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw, toen een zekere meneer Nienhuys in Noord-Sumatra begon met het verbouwen van tabaksbladeren, die geschikt waren als buitenbladen van de sigaren.

De omgeving

KOLONIALE SIGAREN
Tobameer
ORANG-OETANS
Tanah Lot

Ervaring van een medereiziger

Wij vroegen bij Horizon Select een reis met enerzijds avontuur en cultuur, maar anderzijds ook tijd voor ontspanning en relaxen. De beslissing viel op Indonesië, met z'n prachtige natuur, tempels en steden, de eerste week en aansluitend een tweede week op het Indonesische eiland Bali met z'n idyllische stranden. Voor ons te perfecte combo om na een druk jaar écht helemaal tot rust te komen op vakantie. Deze ontstress-formule is onbetaalbaar.

Bekijk ook eens  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #beestig    #walvis  
Madagaskar


  #actief    #vulkaan  
Chili


  #cultuur    #walvis  
Sri Lanka - natuur


  #cultuur    #landschap    #yoga  
100% ontspannen in Bali
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten