Call us
Deze reis afdrukken
Vanaf € 2995
Deze reis is een voorbeeld hoe jouw vakantie er kan uitzien. Wij maken elke reis op maat volgens jouw wensen.
  #cultuur    #strand    #landschap    #volkeren    #familie  
@Azië
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Vietnam - Cambodja

Je maakt kennis met de koloniale oude wijken én de moderne drukke boulevards in Hanoi waar je met een Riksja de stad verkent en slaapt op een boot in de sprookjesachtige Halongbaai. In het schilderachtige Hoi An bezichtig je de traditionele architectuur van het oude oosten en in de indrukwekkende purperen stad kun je dwalen langs de oude hallen, tempels en paviljoens. Ook niet te missen, het tunnelcomplex van Cu Chi, het vernufte systeem van de ondergrondse gangen van het Noord-Vietnamese bevrijdingsleger, en de drijvende markten op de machtige Mekongrivier.
De reis gaat verder per boot naar Cambodja waar je je vergaapt aan de schoonheid van de fantastische tempels in Siem Reap, met als hoogtepunt een bezoek aan de beroemde Angkor Wat.

Hier komt de map

Dag 1
HANOI
Aankomst in Hanoi waar de gids je opwacht.
Dag 2
HANOI
De ontdekking van de stad, met o.a. een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum, het paalhuis van Ho Chi Minh, de one-Pillar Pagoda, een historische Boeddhistische tempel gebouwd in hout op 1 enkele stenen pilaar, Tran Quoc Pagoda, de oudste pagode van de stad gebouwd in de 6e eeuw en cultureel symbool van Vietnam.
Breng een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, Vietnams eerste universiteit.
Via een charmant houten bruggetje bereik je de Ngoc Son Tempel, prachtig gelegen aan het Hoan Kiem Meer. In de vooravond geniet je van een water puppet show, een voorstelling met marionetten en een lokale artiest. Zo ontdek je deze unieke Vietnamese traditionele kunstvorm.
Dag 3
CRUISE OP DE HALONG BAY
Na het ontbijt vertrek je over land naar de Halong Bay, geplaatst op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aankomst in Halong tegen de middag om in te schepen op de jonk voor een onvergetelijke cruise door de mystieke Halong Bay. In de namiddag vaar je door het karstgebergte met de buitengewone rotsformaties. Als er tijd genoeg is en het weer meevalt, dan wordt er gestopt voor een korte zwempauze in het jadegroene water van de Golf van Tonkin. ‘s Avonds volgt nog een traditionele kookles. De chef zal tonen hoe je enkele echte Vietnamese gerechten klaarmaakt.
Dag 4
HALONG - DANANG - HOI AN
In de vroege morgen kan je je verheugen op een verkwikkende Tai Chi sessie op het zonnedek. Daarna gaat de tocht verder door de baai van Halong met een stop aan een natuurlijke grot. Er wordt een brunch aangeboden aan boord terwijl je terugvaart naar de kust. Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Danang.
Dag 5
HOI AN
Deze morgen breng je een bezoek aan het bekende ‘Old Quarter’ of oude stadsdeel van Hoi An. Dit was een belangrijke handelspost in de 17e eeuw, nu een UNESCO werelderfgoedsite. Dit deel van de stad is een voorbeeld van een uitzonderlijk goed bewaarde handelshaven in Zuidoost-Azië uit de 15e tot de 19e eeuw. Je vindt er nog de belangrijke monumenten die getuigen van die periode, zoals de Japanse Brug en de Phuc Kien Pagoda. Je maakt een korte boottocht in een ‘basket boat’ op de Co River om te genieten van de mooiste landschappen en zonsondergang in Hoi An. Daarna stap je op een wonderbaarlijk bamboo vlot op de Co Co rivier. Een unieke ervaring om te dineren op het platteland in een romantische sfeer.
Dag 6
HUÉ
Deze morgen vertrek je naar Hué, de oude hoofdstad van Vietnam tijdens de Nguyen Dynasty, via de Hai Van pass. Hué staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
Ontdek de Keizerlijke Stad, de voormalige keizerlijke zetel van de regering. Dit is een uitgebreid complex van tempels, paviljoenen, grachten, muren, ingangen, winkels, musea en galerijen, waar men kunst en kleding kan zien uit verschillende periodes van de Vietnamese geschiedenis. Bezoek aan het graf van Keizer Tu Duc, de 4e keizer van de Nguyen Dynasty van Vietnam, die regeerde van 1847 - 1883. De gebouwen en tuinen zijn gebouwd en aangelegd volgens de principes van de geomancy (Feng Shui). Samen vormen ze een enorm park waar je overal de schoonheid van de natuur terugvindt.
Dag 7
SAIGON
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Saigon (Ho Chi Minh City). Bezoek aan het oude koloniale residentiële kwartier, met de City Hall, het moderne Onaf hankelijk heidsgebouw (In depen dence Palace) en aan de elegante 19e-eeuwse Onze-Lieve-Vrouw-kathedraal. Je wandelt naar het Centrale Postkantoor, gebouwd in neoklassieke architecturale stijl in het begin van de 20e eeuw door Eiffel. In de vooravond beleef je een ‘street food’ avontuur. Het is de gelegenheid om het nachtleven van Saigon mee te maken op de manier van de lokale bevolking, en dit alles van achterop een vintage Vespa scooter, door de drukke straatjes en steegjes om zo het nachtleven van de lokalen mee te maken.
Dag 8
CAI BE - VINH LONG - CAN THO
Vandaag rijd je naar Cai Be gelegen in het hart van de Mekong Delta. Bij aankomst ga je aan boord van een sampan boot voor een cruise op de Mekong River en zijn wirwar van kanaaltjes, richting Vinh Long. Bezoek aan een oud koloniaal huis en een atelier waar men popcorn maakt van rijst. Je kan er genieten van een lunch, die bestaat uit allerlei proevertjes van lokale specialiteiten. Daarna verder naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta.
Dag 9
CAN THO - CAI RANG - CHAU DOC
Bezoek aan de levendige drijvende markt van Cai Rang. Deze tocht naar de ‘arroyos’ brengt je naar een tuin om er te proeven van exotische vruchten. Daarna bezoek aan Binh Thuy Ancient House, een 100-jaar oud gebouw, volledig gevuld met allerlei attributen en meubels typisch voor de zuidelijke delta. Je kan er langs de oevers het landelijk leven en de weelderige vegetatie zien. Ontdek de kleurrijke markt van Can Tho alvorens verder te reizen naar Chau Doc, gelegen aan de grens met Cambodja. Bij aankomst in Chau Doc vaar je door een fascinerend ‘drijvend dorp’ waar vis voor export gekweekt wordt. Bezoek aan een Boeddhistisch pelgrimsoord, gelegen aan de voet van de Sam Mountain, met verschillende tempels en pagodes die Chinese, Cham en Khmer invloeden vermengen.
Dag 10
PHNOM PENH
Deze voormiddag transfer naar de haven om er de speedboot te nemen naar Phnom Penh. De rest van de dag wordt gewijd aan het ontdekken van de hoofdstad van Cambodja met bezoek aan het Nationaal Museum en zijn collectie van pre-Angkoriaanse en Angkoriaanse meesterwerken van de Khmer kunst. Bezoek aan het Koninklijk Paleis van Zijne Koninklijke Hoogheid Norodom Sihamoni, dat doet denken aan de geschiedenis van koning Sihanouk. Bezoek aan de Zilveren Pagode. Deze pagode domineert de stad door zijn opmerkelijke gouden Khmer klassieke versiering. In de namiddag wandeling naar Vat Phnom, het oudste heiligdom van de stad die ook zijn naam gegeven heeft aan de stad.
Dag 11
PHNOM PENH - SIEM REAP
Deze morgen vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Siem Reap. Bezoek aan de Roluos Group, gelegen op 15 km ten oosten van Siem Reap. Hier krijgt men een idee van Hariharalaya, de eerste belangrijke hoofdstad van de Angkoriaanse periode van het Khmer Keizerrijk. Dit archeologisch complex bevat 3 belangrijke tempels uit het einde van de 19e eeuw: Preah Ko, de bergtempel van Bakong en de Lolei Tempel gelegen in het midden van een “Baray” (waterreservoir).
Dag 12
ANGKOR TEMPLES
Bezoek aan de oude hoofdstad Angkor Thom, een enorm architecturaal complex met de Bayon Tempel als centraal punt. Deze Bergtempel was vroeger omringd door 54 torens. Op elk van de 37 overgebleven torens ziet men de 4 enigmatische gezichten. Daarna naar de Baphuon, volledig gerestaureerd door een groep Franse archeologen, een werk van 16 jaar. In de namiddag bezoek aan Angkor Wat (12e eeuw) en gewijd aan de Hindoe god Vishnu. Deze prachtige tempelberg werd gebouwd door Koning Suryavarman II en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Khmer architectuur en kunst.
Dag 13
KBAL SPEAN - BANTEAY SREI - SIEM REAP
In alle vroegte rijd je naar Kbal Spean, de “River of a Thousand Lingas”, gelegen op 50 km ten noorden van Siem Reap. Daar zie je hoe Apsaras in de rotsen van de bedding van de rivier zijn uitgehouwen en zie je ontelbare symbolen van de god Shiva. Men dacht dat de ‘linga’ het water, dat gebruikt werd voor de bevloeiing van de rijstvelden, vruchtbaar zou maken.
In de namiddag volgt de rit naar de Banteay Srei Tempel, de “Citadel of Women”. Deze kleine roze tempel in zandsteen uit het einde van de 10e eeuw wordt beschouwd als een juweel aan de kroon van de klassieke Khmer kunst vanwege zijn verfijnde uitsnijdingen. Terug naar Siem Reap door het Cambodjaanse platteland met een stop aan een centrum van de gouden zijde productie waar men je alles leert over deze oude kunst, gevolgd door een bezoek aan de Banteay Samre Temple.
Dag 14
SIEM REAP
Vertrek naar Kampong Khleang, een dorp gelegen op 50 km van Siem Reap, omgeven door een ondergelopen bos (moeras) waar een van de grootste gemeenschappen rond het meer leven. Ze voorzien hun levensonderhoud hoofdzakelijk door visvangst. Je gaat aan boord van een klein bootje om zo vanop het water het dagelijkse leven van de bewoners van het meer waar te nemen. Bezoek aan een Vietnamees dorp en aan een plaats waar men de vis rookt. Het dorp bestaat bijna volledig uit paalwoningen die, tijdens het droge seizoen, tot 10 meter hoog kunnen zijn.
Dag 15
SIEM REAP
Terugvlucht naar huis.

Praktische info

zomer +5, winter +6
Vietnamees - Khmer
Internationale reispas, visum
Vietnamese Dong (VND) - Cambodjaanse Riel (KHR)
Van november tot en met maart
Wil jij ook deze onvergetelijke vakantie beleven?

Onze tip

Het tunnelcomplex is een gigantisch netwerk van onder grondse gangen in het district Cu Chi van Ho Chi Minhstad. Hier leefde de Vietcong tijdens de Vietnam oorlog recht onder de neus van het Amerikaanse leger. De Amerikanen wisten dat de Vietnamezen ergens zaten, maar konden ze niet vinden. Agent Orange, napalm en constante bombardementen werden gebruikt om het tunnelsysteem te ondermijnen. De jungle was destijds compleet verwoest, inmiddels is het gebied weer weelderig groen geworden. De meeste tunnels zijn ingestort, een deel is bewaard gebleven. Op zo’n 40 km afstand van Ho Chi Minh kun je een kijkje nemen in dit gigantische tunnelcomplex.
De Cu Chi tunnels bestaan uit een fascinerend systeem van maar liefst 250 kilometer lang. Alleen de bovenste verdieping is nog bereikbaar, maar er waren tijdens de oorlog meerdere verdiepingen. Het ging om een complete ondergrondse stad.

De omgeving

Halong Bay
DE MYSTIEK VAN INDOCHINA
Hoi An
Drijvende Markten

Ervaring van een medereiziger

Vietnam is een ongelooflijk fascinerend land. Samen met een paar vrienden hebben we het land ontdekt dankzij de uitgestippelde rondreis van Horizon Select. We vielen van de ene verbazing in de andere. Vooral de avontuurlijke natuur was waarvoor we voor Vietnam kozen. Tijdens een van onze backpack tochten waren we ook onder de indruk van de manier van wonen en leven daar. Als jonge westerlingen sta je hier wel eens stil bij. Een onvergetelijke ervaring!

Bekijk ook eens  #cultuur    #watervallen  
Thailand - Laos


  #landschap    #safari  
Namibië


  #actief    #beestig  
Costa Rica


  #landschap    #strand  
Indonesië


  #cultuur    #landschap    #natuur    #volkeren  
Vietnam-Cambodja (Nederlandstalig begeleid)
Persoonlijke droomreizen

Bekijk onze mooiste bestemmingen

De op deze website opgenomen reizen zijn voorbeeldreizen, waarbij de opgegeven vanafprijzen, richtprijzen zijn voor dit specifieke programma. Let wel, deze richtprijzen zijn steeds EXCLUSIEF de prijs voor de vluchten.

Wij maken jouw vakantie op maat! Boek nu jouw droomvakantie.

Volg ons


                     All rights reserved - Horizon Select - algemene voorwaarden - privacy policy - duurzaamheid - partner worden
edit afsluiten